Adžić: Crv nesigurnosti se osjećao u pripremi meča

„U pripremi za Srbiju se osjećala nesigurnost kod djevojaka. Borio sam se s tim, razgovarao individualno sa njima, ali očigledno nismo uspjeli da to pobijedimo”, rekao je selektor Crne Gore
4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 05.12.2015. 19:45h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Herning - Otkada je Dragan Adžić selektor, Crna Gora je veoma rijetko primala puno golova. Ali, sada se na dva vezana meča mreža tresla 28 puta - u prijateljskom meču sa Poljskom (28:26) i juče sa Srbijom (28:28).

Očito je da nije pronađen način da se nadoknadi odsustvo najvažnije karike u odbrani, Anđele Bulatović, nekada neprelazni bedem je sada pun rupa. Moraju da se zakrpe ili će svi ciljevi biti dovedeni pod znak pitanja.

„U pripremi za Srbiju se osjećala nesigurnost kod djevojaka. Borio sam se s tim, razgovarao individualno sa njima, ali očigledno nismo uspjeli da to pobijedimo. Pokazalo se da je crv nesigurnosti bio kod djevojaka i pokazao se u prvih 15 minuta. To je sve moja odgovornost. Srbija nas nije iznenadila, igrala je nadahnuto i opušteno, a mi smo čitavo vrijeme jako loši bili u odbrani. Napad je bio fantastičan, da bog da da ga zadržimo na ovom nivou”, rekao je Adžić.

Da li ćete tražiti nova individualna rješenja u odbrani, jer neke igračice nisu bile na nivou?

„Probale su sve, ali se nijedna nije osjećala dobro. Vrlo nas bitan period čeka do sljedeće utakmice, sve je ovo na psihološkoj bazi. Čim se neko u odbrani ne osjeća dobro, napadač je u prednosti. Krasilo nas je to što se niko protiv nas nije naigrao, 28 golova primljenih je nevjerovatan broj za Crnu Goru i to ne smije da se ponavlja”.

Činilo se da je meč riješen kada ste poveli 24:20. Šta je bio uzrok pada u napadu?

„Jedna od najraspoloženijih u napadu na bekovskim pozicijama je bila Marija Jovanović i njen izlazak je na to uticao. Nismo imale raspoloženu igračicu uz Katarinu Bulatović i Milenu Raičević, nisu se najbolje osjećale ni Đurđina Jauković, ni Jelena Despotović. Srbija je pametno iskoristila taj momenat i pritisla Kaću i Milenu. To je razlog, ali i Đina i Jelena moraju da se osjećaju bolje, mada je i to odgovornost trenera”.

Imali ste posljednji napad sa igračicom više, čini se da nije izabrano idealno rješenje?

„Stvorena je gol šansa idealna za Katarinu. Nije dala gol, nemam tu nikakvu zamjerku”.

Kako protiv Japana?

„Dobili smo materijal nekih skorašnjih utakmica i gledaćemo meč sa Danskom. Znamo kako bi trebalo protiv njih i vjerujem da ćemo informacije koje imamo bolje iskoristiti nego na utakmici sa Srbijom”, zaključio je Adžić.

Selektor Srbije Saša Bošković je likovao nakon meča, jer je njegov tim bez četiri vedete koje su pokušale da ga smijene prvi put uzeo bod protiv „lavica”.

„Veoma sam zadovoljan kako je igrao moj tim. Pokazali smo da možemo dosta da napravimo kada igramo kao kolektiv. U ranoj fazi smo ostali bez bitne igračice, Jovane Stoiljković, ali smo i pored toga napredovali i na ovoj utakmici. Prvih 15 minuta je bilo jako dobro. Crna Gora ima odličan tim, koji predvodi sjajni stručnjak Dragan Adžić, a ovdje je došla sa najvećim ambicijama. Ali, i mi smo došli da izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre i pokazali smo da zaslužujemo da igramo na tom turniru”, naglasio je Bošković.

Bonus video: