Bulatović: Odbrana je bila jako loša, na trenutke i očajna

„Nikako smo odigrale u odbrani, iako smo po tome prepoznatljive. Napad je funkcionisao, stvarale smo šanse, davale golove, ali je odbrana 'zaškripala’”, rekla je Jovanka Radičević, koja je postigla sedam golova
1 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Beta/AP
Jovanka Radičević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.12.2015. 18:00h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Herning - Nakon iznenađujućeg remija sa Srbijom, rukometašice Crne Gore su pognute glave prolazile kroz miks-zonu „Jiske bank boksena”. Na licima im se vidjelo koliko su razočarane i iznenađene ishodom meča, a priznale su da su zabrinute zbog igre u odbrani.

„Iako mnogi nisu vjerovali da je Srbija dobra i pričali da smo mi favoriti, pokazalo se da te djevojke vrijede i imaju kvalitet. S druge strane, nikako smo odigrale u odbrani, iako smo po tome prepoznatljive. Napad je funkcionisao, stvarale smo šanse, davale golove, ali je odbrana 'zaškripala’. Moramo da znamo da ne možemo ništa da napravimo ako ne budemo igrale dobru odbranu. Vjerujem da će ova utakmica dati rezultat, da ćemo vidjeti gdje smo griješile i da će već protiv Japana biti puno bolje”, rekla je Jovanka Radičević, koja je postigla sedam golova.

Slično je pričala i Katarina Bulatović.

„Odbrana je bila jako loša, na trenutke i očajna. Loše smo počele drugo poluvrijeme, istopila se prednost koju smo imale. Nije nam napad bio problem, stvarale smo šanse za sve igračice, ali je odbrana presudila. U njoj nismo bile ni blijeda sjenka onoga što se očekivalo”, naglasio je 31-godišnji desni bek.

Ljevoruka bombarderka je nakon poraza od Poljske rekla da bi voljela da odbrana bude najveći problem Crne Gore na Svjetskom prvenstvu, ali nije vjerovala da će se baš to i dogoditi. Sada priznaje da brine.

„Sigurno je da je ovo za brigu, ali je tek prva utakmica i ne bi trebalo da padnemo skroz. Moramo da pogledamo i ispravimo skoro sve stvari u odbrani. Biće teško, posebno protiv Japana”.

Jelena Živković je provela sezonu u Budućnosti, ali je jako malo igrala.

Sada se osvetila svom nekadašnjem treneru Draganu Adžiću sa šest golova i nekoliko iznuđenih sedmeraca, uključujući i onaj za posljednji gol Srbije.

„S obzirom na to da smo dva puta izgubile od Crne Gore, ekipe koja već godinama vježba isti sistem, a da smo mi uveli novitete i značajno promijenile sastav, jako sam ponosna zbog boda. Ovaj rezultat je više nego dobar za nas. Šteta što nije bila pobjeda, ali mislim da ćemo dizati nivo forme kako prvenstvo bude odmicalo”, rekao je desni bek rumunske Krajove.

Bonus video: