Adžić: Vjerujem da možemo da odemo dalje nego ranije

68 pregleda 0 komentar(a)
Radunović, Adžić i Radičević, Foto: Zoran Đurić
Radunović, Adžić i Radičević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.12.2015. 17:41h

Brazil, 2011. godine, osmina finala, Španija - Crna Gora 23:19. Srbija, 2013, osmina finala, Danska - Crna Gora 22:21.

Danska, 2015. godina. I znak pitanja dokle će „lavice” dogurati. Osmina finala je praktično osigurana i prije nego što šampionat počne, jer bi trebalo da se dogodi čudo nad čudima da rukometašice Dragana Adžića u konkurenciji Srbije, Japana, Mađarske, Tunisa i Danske ne osvoje jedno od prva četiri mjesta i domognu se nokaut faze.

Tim koji je znatno bolje rezultate ostvarivao na šampionatima Evrope i Olimpijskim igrama nego na planetarnim prvenstvima prekosjutra preko Beograda, Frankfurta i Bilunda putuje u Herning, grad koji će biti domaćin grupe A i završnice SP. Sa samo jednom željom - da stigne do četvrtfinala. A onda, što Adžić voli da kaže, ako bog da...

"Specifična je situacija zbog neigranja nekoliko bitnih igračica, ali su djevojke došle sa pravom energijom. Osjetio sam na ovih 10-ak treninga i na utakmici sa Poljskom da ćemo biti nezahvalan rival svima. Želja svih nas koji smo bili na dva prethodna svjetska prvenstva je da preguramo osminu finala i da i na mundijalima napravimo nešto na šta ćemo biti ponosni", istakao je Adžić.

Nema Anđele Bulatović, Radmile Petrović i Đurđine Malović, nisu adekvatno spremne ni Sonja Barjaktarović, Jovanka Radičević i Suzana Lazović, ali se Adžić uzda u mlade snage.

"Sonja nije imala klub, Jovanka je tri-četiri mjeseca bila bez rukometa zbog povrede stopala, Suzana je operisala srce... Sve to govori kakve smo probleme imali, ali mlade su za godinu spremnije i sigurno je da će dati doprinos. Ne možemo više da ih razdvajamo od seniorki, a djevojke koje su tu mi, bez obzira na sve pobrojane probleme, daju za pravo da vjerujem da na ovom Svjetskom prvenstvu možemo da idemo dalje nego na prethodnim".

Razmišljate li o mogućim rivalima u osmini finala?

"Ne, već samo o Srbiji i malo o Japanu, pošto je atipična reprezentacija. Sve ostalo će doći kada mu bude vrijeme. Ko god dođe, bićemo mu naredni, samo da obaveze do tada završimo kako bi trebalo".

Ko se izdvaja po kvalitetu u grupi A?

"Mađarska sa tolikim brojem rukometašica koje igraju Ligu šampiona u vrhunskim klubovima, Danska kao domaćin i neko ko na posljednjim takmičenjima pravi dobre rezultate. I mi smo rangirani visoko, po kvalitetu smo zajedno sa njima, iako su oni u prednosti zbog naših problema. I Srbija će sigurno u prvom meču biti fenomenalna. Tako je uvijek kada igra protiv nas, a pogotovo sada, kada je potpuno rasterećena i bez ikakve odgovornosti zbog izostanka četiri igračice", zaključio je Adžić.

Od Prve banke ponovo dobile 15.000 eura

Kao i pred EP u Mađarskoj i Hrvatskoj, pres konferencija pred odlazak na šampionat svijeta u Danskoj je održana u prostorijama Prve banke. Glavni izvršni direktor Darko Radunović je, baš kao i lani, uručio „lavicama“ 15.000 eura.

"Sredstva će biti iskorišćena za kupovinu sportske opreme i džeparac svakog člana reprezentacije ponaosob. Ne sumnjam da ćemo se ponovo družiti i proslavljati uspjeh", rekao je Radunović.

Bonus video: