Prvi i jedini test za Svjetsko prvenstvo

Meč u Zjelonoj Gori počinje u 17.30 sati. Crna Gora je dobila svih šest mečeva protiv Poljske
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.11.2015. 12:30h

Pred Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo 2012. godine, rukometašice Crne Gore nisu imale nijednu pripremnu utakmicu.

Nisu im ni bile potrebne, jer su se igračice znale u „dušu”, što im je donijelo srebro u Londonu i zlato u Beogradu.

Ali, sada su došla neka nova vremena. Reprezentacija se vremenom osipala, sve više igračica je napuštalo i Budućnost, pa Dragan Adžić više ne može da vodi iste djevojke u obje svoje ekipe. Uzgred, zbog povreda i bolesti će Svjetsko prvenstvo propustiti Anđela Bulatović i Radmila Petrović, zbog čega je odlučeno da se „lavice” zapute ka Poljskoj. Sa timom sa kojim je igrala u sva tri kvalifikaciona ciklusa za šampionate Evrope, Crna Gora je sinoć trenirala, a danas (17.30) će odigrati i pripremni meč u Zjelonoj Gori. Prvi i jedini u pripremama za šampionat koji sljedeće subote počinje u Danskoj.

"Trening i meč sa Poljskom će nam puno značiti, da isprobamo sve što želimo i da po povratku kući sve to posložimo. Ovo je vrlo značajna provjera", rekao je Adžić za „Vijesti”.

Selektor je otkrio ko bi mogao da zamijeni Bulatovićevu i Petrovićevu.

"Anđela je odnosom i igrom na svakom takmičenju dala pečat i u odbrani i u napadu. Tražimo raspoložive snage za sredinu u odbrani, što je ključno za svaki rezultat. Polako stasava Jelena Despotović, a mogu da uđu i Đurđina Jauković i Ema Ramusović, uz standardne Andreu Klikovac, Suzanu Lazović, Milenu Raičević, Katarinu Bulatović... Anđelin način igre u napadu je vrlo odgovoran, ali je Milena u dobroj formi. Protiv nekih protivnika na srednjem beku može da igra i Itana Grbić, a tu je naravno i Mara Jovanović. Radin izostanak nam puno smeta, jer Jovanka Radičević neće moći da igra pivota. Uzgred, ni ona nije bila u punom treningu nekoliko mjeseci, pa ćemo morati da je odmaramo", zaključio je Adžić.

Bonus video: