„Lavice” kreću u pohod na Dansku

Selektoru su sve izabranice potvrdile da će biti večeras u 20 časova u „Morači”, gdje će sat kasnije odraditi prvi zajednički trening pred SP
2 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.11.2015. 15:44h

Anđela Bulatović je otpala prije mjesec zbog operacije ramena, Radmila Petrović je morala da odustane u petak zbog mononukleoze.

Bez dvije djevojke koje su od prvog dana u reprezentaciji, rukometašice Crne Gore večeras zvanično počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Iako oslabljene, „lavice” imaju jasan cilj - da u zemlji u kojoj je rukomet jedan od najvažnijih sportova stignu makar do četvrtfinala.

Na prethodne dvije smotre 24 svjetske selekcije, tim Dragana Adžića je zaustavljan u osmini finala, sada može i mora da napravi bar korak više...

Selektoru su sve izabranice potvrdile da će biti večeras u 20 časova u „Morači”, gdje će sat kasnije odraditi prvi zajednički trening pred SP.

U četvrtak odlaze u Poljsku, gdje će u subotu igrati sa domaćom selekcijom, a od nedjelje do četvrtka, 3. decembra, biće u Podgorici.

Tada preko Beograda, Frankfurta i Bilunda putuju u Herning, koji će biti poprište mečeva u grupi A.

Prvi rival je Srbija 5. decembra, a potom slijede mečevi sa Japanom (6. 12), Mađarskom (8. 12), Tunisom (9. 12) i Danskom (11. 12).

Četiri najbolje ekipe će igrati u osmini finala, a rivali će biti selekcije iz grupe B, u kojoj su Švedska, Holandija, Poljska, Angola, Kina i Kuba.

Adžić je ranije odredio 16 igračica koje će nastupati na šampionatu - golmanke Sonju Barjaktarović, Marinu Rajčić i Almu Hasanić, krila Jovanku Radičević, Majdu Mehmedović i Biljanu Pavićević, bekove Mariju Jovanović, Milenu Raičević, Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović, Itanu Grbić, Katarinu Bulatović, Andreu Klikovac i Đurđinu Malović, kao i pivotmenke Suzanu Lazović i Emu Ramusović.

Kako je ranije planirano da ide 17 rukometašica, sa ekipom će u Dansku vjerovatno putovati i Ivona Pavićević umjesto Petrovićeve.

Bonus video: