Budućnost ponovo bolja od Lublina

Prvak Evrope u glavnu fazu prelazi sa sedam bodova, ali će morati da igra bolje nego u prethodna tri meča da bi pobjeđivao Đer, Vardar i Midtjiland...
50 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2015. 19:50h

Sedam i po minuta je igrala Budućnost kako može i mora, kako dolikuje timu koji ima ambiciju da odbrani titulu prvaka Evrope.

Furiozna serija 7:1 na početku drugog poluvremena je bila dovoljna za pobjedu nad MKS Lublinom (29:25), ostatak meča je mogao samo da zabrine Dragana Adžića.

I da ga natjera na razmišljanje šta mora da promijeni, jer je očito da neke stvari ne funkcionišu kako bi trebalo.

Trofejni trener je već najavio dolazak golmanke, jer Marta Žderić brani mnogo slabije nego što može, a ni na ostalim pozicijama nije sve baš „bajno”.

Prvak Evrope u glavnu fazu prelazi sa sedam bodova, ali će morati da igra bolje nego u prethodna tri meča da bi pobjeđivao Đer, Vardar i Midtjiland...

Meč sa poljskim šampionom je najavljivan kao prilika za mlađe igračice, ali je primarni cilj bio da se trijumfuje.

A to baš nije išlo lako - odbrana je bila porozna, ni Žderićeva nije bila raspoložena, pa je već u 17. minutu ušla Ljubica Nenezić, koja je odbranila dva sedmerca i četiri šuta.

Gošće su koristile greške u odbrani „plavih” i na odmor otišle sa jedinim vođstvom na meču (13:12).

Kako je utakmica odmicala i Budućnost otišla na plus šest (22:16), šansu su dobile i mlađe.

Nisu, međutim, sve bile spremne za izazov, o čemu dovoljno govori činjenica da su 23 gola dale tri najiskusnije igračice - Katarina Bulatović i Kristina Neagu po osam, a Biljana Pavićević sedam.

Budućnost - MKS Lublin 29:25 (12:13)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 1.600. Sudije: Rakitina i Tkačuk (Ukrajina). Sedmerci: Budućnost 2 (2), MKS Lublin 5 (2). Isključenja: Budućnost 6, MKS Lublin 2 minuta.

Budućnost: Nenezić (četiri odbrane i dva sedmerca), ŽDERIĆ (osam odbrana), Pletikosić, I. Pavićević 1, NEAGU 8 (2), Jauković, Čavlović, Agović, Kovačević, Malović, BULATOVIĆ 8, Ramusović, B. PAVIĆEVIĆ 7, AHRUK 2, RAIČEVIĆ 1, LAZOVIĆ 2.

MKS LUBLIN: DŽUKEVA (11 odbrana), Gavlik (dvije odbrane), Bijan, DA SILVA 6, NJEĐVIJEĐ 2, Kocela 1, ROLA 1, GEGA 3 (1), Kozimur 4 (1), MIHDALIOVA 4, HARŽINSKA, ŠARAVAGA 4.

Galerija

Bonus video: