Pobjeda je obavezna iako meč ništa ne znači

0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.11.2015. 11:45h

Šta god da se desi večeras (18 časova) u „Morači“, rukometašice Budućnosti će grupu 2 u glavnoj fazi Lige šampiona početi sa sedam bodova.

Ali, reputacija ne dozvoljava prvaku Evrope da bilo šta kalkuliše i odmara igračice za Svjetsko prvenstvo u Danskoj. Zbog toga je cilj pred duel sa MKS Lublinom pobjeda i ništa drugo.

"Želim da skrenem pažnju našoj fenomenalnoj publici da u ovoj Ligi šampiona, nakon meča sa MKS Lublinom, imamo još samo četiri utakmice. Volio bih da navijači dođu u što većem broju i isprate i ovaj susret. Poljska ekipa je u našem prvom duelu pokazala da ima kvalitet i iskustvo, a i ogroman motiv kada igra sa prvakom Evrope. To garantuje kvalitetan meč, publika će imati šta da gleda", obećao je trener „plavih” Dragan Adžić.

Zbog povrede koljena Dragana Cvijić će biti van terena bar dvije sedmice, Majda Mehmedović odmara do ponedjeljka zbog Ahilove tetive, a Radmila Petrović je van treninga zbog upale grla. I Kinga Ahruk je imala problema, ali će biti spremna.

"Srećom, te stvari se dešavaju sada, kada smo već definisali status za narednu fazu. Takve situacije su nam se događale i ranije i uvijek smo znali da odgovorimo na pravi način. Vjerujem da će igračice koje su spremne preuzeti odgovornost ove tri koje su odsutne i da će Budućnost upisati još jednu pobjedu".

S obzirom na to da je sve u grupi 4 riješeno, meč sa Poljakinjama će biti šansa za mlađe igračice. Ali, ne po svaku cijenu...

"Definitivno je da će dobiti šansu kako se bude odvijala utakmica, ali sigurno nećemo ići na uštrb ostvarenja pobjeda. Nemamo na to pravo, prvo želimo da obezbijedimo trijumf, a to ne možemo da uradimo bez učešća iskusnijih. Ali, jako sam zadovoljan kako su mlade igračice sve ovo podnijele. Sve su napravile fin iskorak, odlično rade i vrijeme je pred njima kada će nositi važnije mečeve od ovih na svojim leđima. Neke od njih će imati ogromnu odgovornost već na Svjetskom prvenstvu i siguran sam da su za to spremne", zaključio je Adžić.

Vanesa Agović u sastavu, ali još ne može da igra

U timu će biti i talentovana 19-godišnja Vanesa Agović, kćerka Maje Savić. Njoj 3. decembra ističe šest mjeseci od operacije koljena i tada će moći da počne da trenira sa ekipom.

"Želja nam je da je podržimo. Naravno da nije spremna, praktično samo trčkara, ali je u sastavu da zna da računamo na nju i da poslije Svjetskog prvenstva čekamo njen povratak na teren kao vrlo bitne karike. Bila bi sigurno u kombinaciji za Dansku da je zdrava, u narednom periodu će biti veoma važna za reprezentaciju", naglasio je Adžić.

Bonus video: