Budućnost lako sa Savehofom, sa sedam bodova u drugu fazu

Od 8. januara do 28. februara, protivnici u grupi 2 biće Đer, Vardar i Midtjiland, a ostalo je da se riješi koliko će ko bodova prenijeti
4 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.11.2015. 17:45h

Prvi čin fenomenalne prošle sezone je repriziran - rukometašice Budućnosti će u drugu fazu Lige šampiona, baš kao i lani, prenijeti sedam bodova, pošto su u predgrađu Geteborga, Partileu, savladale Savehof sa 25:18.

Od 8. januara do 28. februara, protivnici u grupi 2 biće Đer, Vardar i Midtjiland, a ostalo je da se riješi koliko će ko bodova prenijeti.

Budućnost će biti prva sa sedam, Đer i Vardar zasada imaju po četiri, CSM Bukurešt tri, Midtjiland dva, a Savehof nijedan. Rumunke će vjerovatno imati pet, jer dočekuju Šveđanke, a Mađarice će u Danskoj pokušati da se osvete za neočekivan poraz u svojoj „Audi areni” i tako se primaknu nasljednicama na tronu Starog kontinenta na minimalan zaostatak.

Meč u Švedskoj je bio neizvjestan samo u prvoj trećini. Domaće su iskoristile slabiji start rivala, u prvih 200 sekundi dale čak dva gola iz kontri, što Budućnost jako rijetko dozvoljava, pa je na semaforu stajalo 4:1.

Savehof je još jednom imao plus tri (6:3), ali su Katarina Bulatović, Milena Raičević i Biljana Pavićević izjednačile na 6:6. U tim trenucima je odlična bila i Marta Žderić, koja je branila zicere Olivije Melegard, ali su Kristina Neagu i Raičevićeva pogađale stativu umjesto mreže, pa nije došlo do prvog vođstva.

Savehof je još dva puta imao minimalnu prednost, ali su stvari došle na svoje u finišu prvog poluvremena, pošto je šampion Evrope serijom 7:2 preokrenuo na 14:10.

Julija Erikson je u posljednjoj sekundi fenomenalnim golom smanjila na 11:14, ali se ispostavilo da je to bio jedini pogodak Šveđanki za 19 minuta i 50 sekundi!

Budućnost je drugo poluvrijeme počela fenomenalno u odbrani, a izabranice Henrika Signela nisu znale da nađu put do mreže raspoložene Žderićeve čak ni u napadima sa igračicom više.

I meč je lagano prelomljen - „plave” su povele 20:11, pa je Adžić mogao da pruži šansu i „vrtiću” sa klupe. Đurđina Malović je dala prvi gol u Ligi šampiona, upisale su se i Ema Ramusović i Matea Pletikosić, a „bombe” Đurđine Jauković je dva puta zaustavljala stativa.

Najefikasnija je bila Katarina Bulatović, koja je 31. rođendan proslavila sa šest golova. Jedan joj je nedostajao da izjednači broj godina i pogodaka u ovoj sezoni.

Četiri puta je mrežu tresla Biljana Pavićević, a po tri Raičević, Neagu i Majda Mehmedović, koja je morala da igra na desnom krilu, jer je Radmila Petrović preskočila meč zbog upale grla.

Podgoričanke za pet dana dočekuju MKS Lublin. Meč nema nikakav značaj...

Savehof - Budućnost 18:25 (11:14)

Partile - „Partilebohalen”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Savehof 1 (1), Budućnost 2 (1). Isključenja: Savehof 4, Budućnost 6 minuta.

Savehof: BUNDSEN (sedam odbrana), H. Erikson, Olson, EKENMAN-FERNIS, SAND 5, LINDVAL-HAGREN 1, Tegstet, Krenel, ENHERNING, J. ERIKSON 5, ANDREASEN 4 (1), Jensen, Peterson, Melegard 3, Elijason.

Budućnost: Nenezić, ŽDERIĆ (16 odbrana), Pletikosić 1, NEAGU 3, Jauković, Kovačević, Malović 1, BULATOVIĆ 6 (1), Ramusović 1, CVIJIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 3, B. PAVIĆEVIĆ 4, Ahruk 2, RAIČEVIĆ 3, Lazović.

Bonus video: