Tužno je živjeti u najljepšem gradu na svijetu, a strahovati za svoj život

148 pregleda 27 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Marija Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.11.2015. 08:39h

Teroristički napadi u Parizu Mariju Jovanović, našu rukometašicu i članicu Isi Pariza, zatekao je u stanu.

Živi ne tako blizu mjesta na kojima su se dogodile tragedije...

“Spremala sam se na put u Njemačku, gdje danas igramo meč EHF Kupa, kada sam čula sirene policije, hitne pomoći. U prvi mah nisam znala o čemu se radi. Potom su počele da mi stižu poruke od porodice iz Crne Gore, prijatelja, tek tada sam saznala da se radi o terorističkom napadu”, kaže Marija za “Vijesti”.

Noć u Parizu bila je duga i neizvjesna.

“Preko TV-a sam pratila šta se dešava. Informacije su stizale iz časa u čas. Užas, šta drugo da kažem. Jednostavno, svi su u šoku, a strah se osjeća na svakom koraku, bukvalno u vazduhu” , kaže Jovanović.

U Francuskoj je uvedeno vanredno stanje, zemlja je praktično pod opsadom. Kontrole na graničnim prelazima, autobuskim, željezničkim stanicama i aerodromima su rigorozne.

“Aerodromi su bili zatvoreni, nismo ni znali da li ćemo putovati. Na kraju smo dobili informaciju da možemo da krenemo. Propustili smo prvi let, ali smo uspjeli da se ukrcamo na drugi i stignemo u Njemačku, gdje su kontrole bile rigorozne, baš kao u Francuskoj”, priča Marija.

Na kratko je napustila Pariz, a kada se vrati zna šta je čeka..

“Biće teško vratiti se u normalan životni ritam, svakodnevnim obavezama... Tužno je živjeti u najljepšem gradu na svijetu, a živjeti u strahu. Ne znaš da li možeš da prošetaš psa, da li smiješ da odeš na koncert, utakmicu, u bioskop. U glavi je pitanje hoćeš li se živ vratiti kući”, kaže Marija.

Bonus video: