Prodato 100 hiljada karata za Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Cijena dnevnih karata za prvu fazu šampionata je od 10 do 17 eura u Koldingu, Nestvedu i Frederikshavnu, a u Herningu, gde će igrati Crna Gora, čak 30 do 37
1 komentar(a)
Navijači Danske, Foto: Www.denmark2015.com
Navijači Danske, Foto: Www.denmark2015.com
Ažurirano: 05.11.2015. 18:56h

Mjesec pred početak Svjetskog prvenstva za rukometašice, organizatori su se pohvalili impozantnom brojkom - do sada je prodato već 100 hiljada karata za šampionat u Danskoj.

"Arena Nord" u Frederiskhavnu, koja prima 2.800 gledalaca, već je rasprodata, što i ne čudi kad će u gradu na samom sjeveru Danske igrati Norveška.

"Impresioniran sam dokle smo već došli, posebno zbog nevjerovatnih projeva u Frederikshavnu i Nestvedu. Karte za mečeve u Frederiksavenu su prodate za dva dana, dok su u Nestvedu ostala samo mjesta za stajanje. To nisam očekivao", rekao je predsjednik Danske rukometne federacije Per Bertelsen.

Ulaznice za mečeve u Nestvedu su uglavnom kupovali navijači Švedske, a organizatori su zadovoljni i kako "idu" karte za Herning, gdje će igrati domaća, ali i selekcija Crne Gore.

Doduše, "Jiske bank boksen arenu" nije lako napuniti, jer prima preko 12 hiljada ljudi.

Očekuje se da se će uskoro biti rasprodate i karte za "Sidbank arenu" u Koldingu, čiji je kapacitet 5.100 gledalaca.

Najviše navijača će biti iz obližnje Njemačke, a mamci za gledaoce su i svjetske šampionke Brazilke, Francuskinje i Južnokorejke.

Cijena dnevnih karata za prvu fazu šampionata je od 10 do 17 eura u Koldingu, Nestvedu i Frederikshavnu, a u Herningu čak 30 do 37.

U nokaut fazi su iznosi koji se moraju platiti za ulazak isti u svim gradovima domaćinima - osmina finala i četvrtfinale koštaju od 33 do 40 eura, polufinale od 50 do 57, a finale i meč za 3. mjesto od 54 do 61.

Bonus video: