EHF nedjelja za uigravanje za Evropsko prvenstvo

Moguće je da dođe i nedavno oporavljeni Branko Kankaraš, kako bi zamijenio Grbovića, koji je povrijedio tetivu šake
123 pregleda 7 komentar(a)
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.11.2015. 14:48h

Četiri i po mjeseca razdvojenosti je prošlo, najbolji crnogorski rukometaši su se okupili u Podgorici i počeli da treniraju u okviru EHF nedjelje.

Selektor Ljubomir Obradović je jutros u sali “Reks” u Kokotima radio sa 12 rukometaša. Preko Beča su tek stigli “Mađari” Rade Mijatović, Miloš Vujović, Božo Anđelić i povrijeđeni Nemanja Grbović, večeras stiže bek Tuluza Vasko Ševaljević, a sjutra krilo Pari Sen Žermena Fahrudin Melić.

Moguće je da dođe i nedavno oporavljeni Branko Kankaraš, kako bi zamijenio Grbovića, koji je povrijedio tetivu šake.

"Najbitnije je da povreda Kankaraša nije teška. Bio je šok za nas koji smo gledali sa strane, jer mu je igrač od 100 kilograma pao na koljeno. Vratio se već na teren, ali moramo da vidimo sa predsjednikom kluba da li će ga pustiti, jer poziv mora da se uputi mjesec ranije", rekao je Obradovićev pomoćnik Milorad Davidović, koji je stamenom kružnom napadaču trener u francuskom Valansu.

“Lavovi” će trenirati u glavnom gradu Crne Gore do četvrtka, kada kreću u Umag, gdje će u subotu igrati sa Makedonijom, a u nedjelju sa Hrvatskom. Moguće je da će sa “vatrenima” odigrati i meč zatvorenog tipa prije početka turnira...

Obradović će na treninzima i utakmicama pokušati da što više uigra ekipu, kako “crveni” na Evropskom prvenstvu ne bi bili puki epizodisti. Ekipa će se ponovo okupiti oko 20. decembra, kada će zvanično i početi pripreme za nastup u Poljskoj (15 - 31. januar). U tom periodu će se igrati i nekoliko prijateljskih mečeva, a vjerovatni rivali su Bosna i Hercegovina, Njemačka...

“Planiramo prijateljske utakmice, pregovaramo sa nekima, jer nam je pred nastup na takmičenju takvog formata neophodno nekoliko mečeva. Ovim momcima nedostaje da malo više vremena provode zajedno i da imaju više kvalitetnih duela, kako bi podizali nivo igre”, naglasio je direktor reprezentacije Petar Kapisoda.

Selektor se osvrnuo na izdanja svojih izabranika diljem Evrope.

“Momci su zbog igara u klubovima sigurniji u sebe. Lijepo iznenađenje je Božo Anđelić, koji igra baš dobro u Mađarskoj. Uglavnom svi dobro igraju, ali neko ima malo manje sreće. Vuko Borozan je u odličnoj formi, ali je Libek šest-sedam utakmica izgubio golom razlike. Mijatović i Vujović su sa Tatabanjom pobijedili Segedin, a svi imaju veliku šansu da se dokažu na Evropskom prvenstvu. Mogu da učine dobru stvar i za reprezentaciju i za ličnu promociju, da se ne brinu za ugovore. To su mladi igrači, pred kojima je lijepa budućnost”, poručio je Obradović.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u Obradovićevom mandatu je Bogdan Petričević, koji je postao stub odbrane, a i u napadu je vrlo koristan.

“Imamo odličnu atmosferu u ekipi, izuzetna mi je čast da budem dio ovakvog kolektiva. Jedina je šteta što nemamo prostora da više budemo zajedno, ali ne sumnjam da će nas Profesor tokom decembra i januara dobro pripremiti. Vjerovatno nas većina smatra autsajderom na Evropskom prvenstvu, ali ja ne mislim tako. Imamo kvaliteta i srca i vjerujem da ćemo opet pokazati svima da vrijedimo i da možemo. Nadam se da ću igrama u Poljskoj izboriti ugovor u nekom jačem takmičenju, mada je i Druga liga Francuske vrlo jaka”, zaključio je bek Miluza.

Bonus video: