Neagu trijumfalno kroz rodni grad

U derbiju 3. kola, aktuelni prvak Evrope je savladao CSM usred Bukurešta (28:22) i napravio ključni korak ka odlasku u drugu fazu sa maksimalnim osam bodova
85 pregleda 0 komentar(a)
Biljana Pavićević, Foto: ŽRK Budućnost
Biljana Pavićević, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 01.11.2015. 18:45h

Koliko god to čudno zvučalo nakon treće od 12 utakmica, čini se da je Budućnost već obezbijedila plasman u četvrtfinale Lige šampiona - u derbiju 3. kola, aktuelni prvak Evrope je savladao CSM usred Bukurešta (28:22) i napravio ključni korak ka odlasku u drugu fazu sa maksimalnih osam bodova.

Možda je još rano za takve prognoze, ali kada se zna da CSM i MKS Lublin dolaze u neosvojivu „Moraču”, a da Podgoričanke idu u goste nedoraslom Savehofu, jasno je da je tih osam bodova jako, jako blizu.

A onda bi se u grupi sa Đerom, Vardarom i Midtjilandom samo jurila što bolja pozicija pred nokaut fazu...

Rumunski klub ima možda i najveći budžet u Evropi, ali bi vjerovatno sve svoje skupe zvijezde mijenjao za jednu koja ga je odbila ovog ljeta. I to onu koja je rođena baš u Bukureštu - Kristinu Neagu.

Najbolja igračica svijeta iz 2010. godine je igrala gotovo perfektno, dala devet golova i uz fenomenalnu Katarinu Bulatović (sedam pogodaka) bila najzaslužnija za novu veliku pobjedu „plavih”. Uz, naravno, ono što je „trademark” Budućnosti - nevjerovatnu odbranu.

CSM je vodio samo 30-ak sekundi, nakon uvodnog pogotka Marije Fisker, da bi najtrofejniji crnogorski klub preokrenuo na 3:1. Domaće su uspjele samo da dva puta izjednače (3:3 i 4:4), da bi tim Dragana Adžića brzo stigao do plus tri (7:4),. a zatim i četiri (12:8), koliko je bilo i na poluvremenu (15:11).

Budućnost je na početku nastavka imala dvije kontre za 16:11, ali je Majsa Pesoa odbranila zicere Milene Raičević i Neagu i dala krila svom timu. U tim trenucima je i bedem ispred ne baš raspoložene Marte Žderić nekoliko puta popustio, pa je CSM stigao do trećeg izjednačenja (15:15).

Adžić je pozvao tajm-aut i rekao igračicama da budu kompaktnije u odbrani, da ne ispadaju nakon finti Izabele Gulden.

Rečeno - učinjeno: Podgoričanke su počele da igraju nevjerovatno u odbrani, blokovima i ukradenim loptama potpuno razbile koncepciju rivala i serijom 8:2, koju je zaključila Neagu u 49. minutu, stigle do 23:17. Tih šest golova razlike je očuvano sve do kraja...

Šampioni Crne Gore i Rumunije sudariće se i za sedam dana u „Morači”. Zar je i potrebno reći ko je favorit?

CSM Bukurešt - Budućnost 22:28 (11:15)

Bukurešt - Nacionalni sportski kompleks. Gledalaca: 4.000. Sudije: Erdogan i Ezdeniz (Turska). Sedmerci: CSM Bukurešt 3 (3), Budućnost 1 (1). Isključenja: Budućnost 6 minuta.

CSM Bukurešt: PESOA (devet odbrana), Grubišić (dvije odbrane), GULDEN 4 (3), Kurea, Da Silva 2, RODRIGEŠ 5, JERGENSEN 2, Varzaru, Bazaliu, Bradeanu 1, Nan, Vjetkova, MARTIN 3, MANEA 2, FISKER, Kavaleiro 3.

Budućnost: Nenezić, ŽDERIĆ (devet odbrana), PETROVIĆ 3 (1), Pletikosić, I. Pavićević, NEAGU 9, Jauković, Malović, BULATOVIĆ 7, Ramusović, CVIJIĆ 2, Mehmedović 2, B. PAVIĆEVIĆ 1, Ahruk 3, RAIČEVIĆ 1, Lazović.

Bonus video: