Akademija Đukanović među 10 učesnika

4 komentar(a)
Rukometna akademija Đukanović, Foto: Privatna arhiva
Rukometna akademija Đukanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.11.2015. 17:34h

Druga sezona Regionalne Lige za mlade rukometaše rođene 2000. godine počela je ovog vikenda.

U ligi učestvuje 10 ekipa, Rukometna akademija Đukanović (Podgorica), Metković 1, Korčula, Čelik (Nikšić), Dubrovnik, Velež (Mostar), Trebinje, Metković 2, Rukometna akademija Đukanović (Tuzi) i Stolac.

Rukometna akademija Đukanović je gostovala u Metkoviću. Ekipa iz Podgorice poražena je od Metkovića 1 sa 31:28, a Metković 2 je savladala 37.28. Sastav iz Tuzi je oba puta poražen od istih rivala 25:17 i 30:21.

“Zbog velikog interesovanja i napretka mladih rukometaša, odlučili smo da se ova druga sezona Regionalne lige igra u većem broju turnira, gdje bi takmičari stekli što veće iskustvo i imali veći broj utakmica. Rukometna akademija Đukanović je 21. maja 2015. proslavila pet godina od osnivanja akademije za dječake i djevojčice u Crnoj Gori i već ima nekoliko reprezantivaca u mlađim kategorijama”, rekao je Goran Đukanović, tvorac akademije.

Rukometna akademija Đukanovic osnivač je prve Regionalne rukometne lige za mlade u Evropi.

“Sa tom idejom smo napravili veliku revoluciju u rukometnom sportu za mlade u regionu i šire. Veliki broj rukometnih saveza sa svih kontinenata se zainteresovao za našu ideju i u stalnoj smo komunikaciji sa njima u pogledu realizacije projekata kod njih”, zaključio je Đukanović.

Bonus video: