Najveći izazov u 2015. godini

Podgoričanke večeras (18) igraju za 1. mjesto u grupi D
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: ŽRK Budućnost
ŽRK Budućnost, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 01.11.2015. 12:35h

Sa Savehofom je gledana igra mačke i miša, MKS Lublin je tek na momente prijetio i zagrijavao rukometašice Budućnosti za najozbiljniji test koji im je ostao u 2015. godini - obračun sa šampionom Rumunije, CSM Bukureštom.

Aktuelne svjetske šampionke sa Brazilom Ana Paula Rodrigeš, Majsa Pesoa, Deonize Kavaleiro i Fernanda da Silva, MVP posljednjeg Evropskog prvenstva Izabele Gulden, najbolje lijevo krilo posljednjih šampionata planete i Starog kontinenta Marija Fisker, odlični desni bek iz Danske Line Jergensen... I još i nekadašnja želja Budućnosti Karmen Martin i nekoliko rumunskih reprezentativki. Sve to govori da Podgoričanke večeras (18 časova) čeka pakleno težak zadatak u glavnom gradu Rumunije.

- Ovaj susret će pokazati koliko smo kroz prve dvije utakmice u Ligi šampiona i stotinjak treninga podigli formu za ekipu kakva je Bukurešt. Poznajemo se dobro, igrali smo jedni protiv drugih, a znamo i njihove igračice kroz druge mečeve u Ligi šampiona ili na takmičenjima reprezentacija. Očekuje nas veliki izazov i pravi test, koji će pokazati šta bi ova generacija trebalo dalje da radi - poručio je Dragan Adžić.

Budućnost i CSM su igrali prije nešto više od dva mjeseca u finalu turnira u Bukureštu. Domaće su slavile sa 27:26, ali je sada drugačija situacija...

- Ogromna je razlika u odnosu na tada, jer je naš rival bio u takmičarskom ritmu. Bukureštu je počinjao šampionat Rumunije, a nama je to bio prvi turnir. Bio sam veoma zadovoljan kako smo iznijeli taj meč, posebno u napadu, jer tada nismo dovoljno bili u pravom rukometnom treningu. Vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti domaćinu i puno dobiti sa ovom utakmicom, i po pitanju mogućnosti ove sezone i podizanja forme - naglasio je trener „plavih”.

  • Da li jedinstvo i uigranost vaše ekipe mogu da presude u duelu sa timom koji je još u stvaranju?

- Vjerujem da će se to u tvrdoj utakmici, kakvu želimo i kojoj težimo, odraziti u našu korist. U neizvjesnim završnicama se osjeti koliko je jedinstvo neke ekipe. Budućnost je u tome u prednosti u odnosu na sve i vjerujemo da to može da odluči pobjednika.

  • Koliko je CSM drugačiji sada nego prije dva mjeseca, jer ga je tada vodila Mete Klit, a sada je trener Kim Rasmusen?

- Vidjećemo. Bio sam impresioniran kako je radila Klit, a Rasmusena poznajemo bolje, jer duže vodi reprezentaciju Poljske, sa kojom smo često igrali. U pitanju su dva vrhunska stručnjaka, stil im je sličan, jer su danski predstavnici. Nije se dogodila velika promjena, a Rasmusen je imao dovoljno utakmica da bi složio sve što je želio i da bi njegov rad mogao da se osjeti protiv Budućnosti.

  • Na koga bi, od svih zvijezda večerašnjeg rivala, trebalo obratiti najviše pažnje?

- Dosta je vrhunskih igračica, ali mislim da nikada u boljem izdanju nisam gledao Jergensen na desnom beku. Rodrigeš ima najveću energiju, uz Pesou na golu. Naravno, tu je i Gulden kao zvanično najbolja igračica posljednjeg Evropskog prvenstva, uz još Brazilki i vrhunska krila, prije svih Varzaru. Jeste u ozbiljnim godinama, ali igra vrlo bitno ulogu. Teško je odvojiti bilo koga, ali smo se malo više bavili sa Jergensen i Rodrigeš - zaključio je Adžić.

Podgoričanke su prethodnih dana imale manjih problema sa povredama, ali su sve spremne za večerašnji obračun...

Bonus video: