Neagu: CSM je uvijek motivisan protiv nas

Podgoričanke su sinoć otputovale u Bukurešt, gdje sjutra (18) igraju derbi 3. kola Lige šampiona
93 pregleda 3 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.10.2015. 13:54h

Proglašena je 2010. za najbolju igračicu svijeta, ali su uslijedile godine pakla. Morala je da ide prvo na operaciju ramena, potom i koljena i mnogi su mislili da se više nikada neće vratiti na nekadašnji nivo.

U ljeto 2013. je odlučila da pređe u Budućnost, gdje je prvo postala vicešampionka, a potom i šampionka Evrope i, što je najvažnije za nju, ponovo strah i trepet za sve rivale. Svjesna da u Podgorici ima najbolje uslove za rad, odbila je ponudu tima iz rodnog grada i odlučila da produži saradnju sa „plavima”.

Sada se vraća kući, ali nakratko - Kristina Neagu će u sjutrašnjem derbiju 3. kola Lige šampiona predvoditi Budućnost na utakmici sa CSM Bukureštom.

"Srećna sam što idem kući, jer će porodica i prijatelji doći da me vide, ali znam da nas čeka jako teška utakmica. CSM je odlična ekipa, koja je motivisana kada igra protiv nas. Pobijedila nas je u ove dvije godine, mada je to bilo na prijateljskim utakmicama. Spremne smo, gledale smo mnogo utakmica Bukurešta i uvjerene smo da će meč biti veoma dobar i uzbudljiv", rekla je djevojka koja je prije 27 godina rođena u glavnom gradu Rumunije.

CSM je ovog ljeta doveo velike zvijezde Izabelu Gulden, Mariju Fisker i Line Jergensen, kako bi „napao” fajnl-for. Ali, u redovima aktuelnog šampiona ističu i svoje adute.

"Igramo tri godine zajedno, to nam puno znači. Imamo veoma dobar sistem i odličnu odbranu, brinemo puno jedna o drugoj. To pokazujemo na terenu i to nam je najveći kvalitet", naglasila je Neagu.

Rumunski prvak ima puno zvijezda iz Brazila, Danske, Švedske, Rumunije, ali u Budućnosti se ne pribojavaju bilo koga.

"Ne bih rekla da se bilo koga plašimo. Svi znaju da CSM ima veoma dobre igračice, i to na svim pozicijama - od golmanki, do bekova, krila, igračica na crti... Ali, i mi imamo veoma dobar tim i mislim da su šanse 50:50. Ako budemo igrale odbranu kako znamo, njima će biti jako teško da je probiju. Ubijeđena sam da će utakmica biti sjajna i neka pobijedi bolji", zaključila je Neagu.

Bonus video: