Adžić: Energija nije bila na nivou potrebnom za Ligu šampiona

“Raduje odnos kakav su imale igračice koje su nastupile u drugom poluvremenu, ali je puno prostora za napredak i stvari koje se moraju ispraviti u ovih pet dana”, rekao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.10.2015. 19:50h

Pobjeda od 13 golova razlike bi vjerovatno oduševila svakog rukometnog trenera na svijetu. Ne i Dragana Adžića, koji je nakon utakmice Budućnost - Savehof smrknutog lica došao na pres konferenciju.

“Zadovoljan sam što nema novih povrijeđenih igračica i odnosom u drugom poluvremenu igračica sa klupe. Energija u prvom dijelu meča nije bila na nivou potrebnom za Ligu šampiona i moramo je podići da bismo pobijedili u Lublinu u petak. Računam da ćemo već od sjutra moći da računamo na Kingu Ahruk i Suzanu Lazović, sa njima će se podići kvalitet rotacije u odbrani i imati mogućnost da odigramo bolje nego večeras. Ovo jeste bio prvi meč, ali smo trebali više i mogli smo da dobijemo više iz ove utakmice”, rekao je Adžić.

Čini li vam se da su mnogo veći motiv i koncentraciju imale juniorke nego igračice iz prve postave?

“To jeste prirodno, ali kod nas ne bi trebalo da bude tako. Već od sljedećeg meča će pristup biti ujednačen. Raduje odnos kakav su imale igračice koje su nastupile u drugom poluvremenu, ali je puno prostora za napredak i stvari koje se moraju ispraviti u ovih pet dana. To neće biti jednostavno”.

Kako ste zadovoljni debijem Matee Pletikosić? Vjerovatno niko nije očekivao da će igrati ovako dobro.

“Ona je '98. godište i raduje njen opušten pristup. Način na koji je ušla u prvu utakmicu Lige šampiona mnogo govori, sad je na njoj da puno radi. Vjerujem da je izabrala pravi klub i da će kod nas stasati u vrhunsku igračicu, koja može da igra i jače utakmice Lige šampiona od ove”, zaključio je Adžić.

Bonus video: