Iskusne oscilirale, mlađe oduševile

Prve minute u najjačem klupskom takmičenju na svijetu večeras su odigrale Đurđina Jauković, Itana Čavlović, Jovana Kovačević, Ivona Pavićević, Ljubica Nenezić i Matea Pletikosić, koja je sa nekoliko fenomenalnih poteza izazvala uzdahe oduševljenja sa tribina
82 pregleda 0 komentar(a)
Matea Pletikosić, Foto: Filip Roganović
Matea Pletikosić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.10.2015. 18:41h

Na dan kada su puštene u prodaju prve ulaznice za fajnl-for Lige šampiona u Budimpešti, tim koji je 10. maja podigao pehar u glavnom gradu Mađarske je pokazao da će ponovo biti kandidat za titulu - rukometašice Budućnosti su u laganom ritmu razbile Savehof i slavile sa 33:20.

Nije, međutim, sve bilo sjajno. Daleko od toga. Prvak Evrope još nije ni blizu pravoj formi, a ni odnos pojedinih igračica nije oduševio Dragana Adžića.

Osmjeh su mu, međutim, vraćale djevojke koje su pokazale da mogu da budu dostojne nasljednice slavne generacije.

Prve minute u najjačem klupskom takmičenju na svijetu večeras su odigrale Đurđina Jauković, Itana Čavlović, Jovana Kovačević, Ivona Pavićević, Ljubica Nenezić i Matea Pletikosić, koja je sa nekoliko fenomenalnih poteza izazvala uzdahe oduševljenja sa tribina.

Omalena, 17-godišnja Hrvatica je dala tri gola, a prvi je bio spektakularan. I ostatak „vrtića” je bio odličan, o čemu najbolje svjedoči serija 7:0 koju je napravio uz pomoć Majde Mehmedović i Biljane Pavićević.

Niz je golom u napadu sa igračicom manje zaključila Jaukovićeva za rekordnih 30:15.

Duel neravnopravnih rivala, koji je bio riješen i prije nego što je počeo, imao je sasvim očekivan tok do velikog odmora.

Razlika u klasi se pretočila na teren, pa je Budućnost podizala razliku do dvocifrene, dostignute u 29. minutu, kada je Dragana Cvijić pogodila za 17:7. Šveđanke su serijom 4:0 prišle na 12:18, da bi Adžić polako počeo da ubacuje mlade snage.

Njihova želja, ali i veliki potencijal, slomili su otpor simpatičnih Šveđanki, koje ove sezone nemaju kvalitet da zaprijete velikim ekipama.

"Bili smo nekoliko nivoa ispod Budućnosti. Izgubili smo devet reprezentativki u posljednje dvije godine, potrebno nam je više vremena od nekoliko mjeseci da opet budemo konkurentni. Ovdje smo došli da naučimo nešto od Budućnosti, koja je jedan od najboljih timova svijeta. Definitivno je jedan od favorita za osvajanje titule, jer ima tim pun igračica svjetske klase - od bekova, preko Cvijić na crti, do krila", rekao je trener Savehofa Henrik Signel.

Budućnost u petak gostuje poljskom MKS Lublinu, koji je prije dva dana ubjedljivo poražen od CSM Bukurešta - 33:21.

Budućnost - Savehof 33:20 (17:8)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Krkačev i Kolevski (Makedonija). Sedmerci: Budućnost 10 (6). Isključenja: Budućnost 4, Savehof 6 minuta.

Budućnost: ŽDERIĆ (10 odbrana), Nenezić, PETROVIĆ 2 (2), Pletikosić 3, I. Pavićević, NEAGU 4, Jauković 4 (2), Čavlović, Kovačević 1 (1), BULATOVIĆ 4 (1), Ramusović, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 6, B. Pavićević 2, Ahruk, RAIČEVIĆ 3.

Savehof: BUNDSEN (12 odbrana i dva sedmerca), H. Erikson (dva sedmerca), Olson 2, EKENMAN-FERNIS 4, SAND 2, LINDVAL-HAGREN 2, Tegstet, Krenel, ENERNING, J. ERIKSON 5, ANDREASEN 3, Jensen 1, Peterson, Melegard 1, Elijason.

Bonus video: