Adžić: Savehof pravi protivnik za start sezone

"Savehof ima osam igračica koje su 1995. godište ili mlađe. Igraće bez ikakvog opterećenja protiv prvaka Evrope, ali će sigurno biti prostora da neke naše rukometašice odigraju prve minute u Ligi šampiona", rekao je Adžić, koji ne može da računa na Suzanu Lazović i Kingu Ahruk
4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2015. 14:12h

Kada je 13. maja 2012. osvojila toliko dugo čekanu titulu prvaka Evrope, Budućnost je potpuno podmladila tim.

Bojana Popović i Maja Savić su se oprostile od rukometa, otišle su Katarina Bulatović, Sonja Barjaktarović, Ana Đokić, Ana Radović...

Počeo je projekat stvaranja novog tima, koji je vrhunac dostigao 10. maja ove godine u Budimpešti, kada je prigrabljen drugi pehar šampiona Starog kontinenta.

Ali, ovog puta su ostali svi nosioci igre, osim Klare Voltering, pridodate su odlične juniorke i podgorički velikan ponovo juriša na krov Evrope.

Prva stepenica ka rukometnom Olimpu bi trebalo lako da se preskoči - u „Moraču” stiže najmlađi tim Lige šampiona, švedski Savehof. Meč počinje u nedjelju u 19 časova.

"Djevojkama je bilo teško iščekivanje da ponovo zaigraju u Ligi šampiona nakon 10. maja, a u „Morači” poslije više od šest mjeseci. Dobro smo radili, kvalitet ekipe je ostao dobar i imamo jednak motiv da idemo do kraja. Savehof je pravi protivnik za prvu takmičarsku utakmicu poslije toliko vremena. Volio bih da publika prepozna da pola godine nije bilo vrhunskog rukometa u Podgorici i podrži i ovu generaciju Budućnosti. Ko god dođe u „Moraču”, biće zadovoljan", obećao je Dragan Adžić.

Budućnost je prošle sezone bila apsolutni favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, pogotovo zbog trudnoća i povreda u glavnom rivalu, Đeru.

Šampion Evrope iz 2013. i 2014. je sada opet jak i biće veliki konkurent „plavima”, a u igri za titulu su i Rostov, koji je sinoć srušio Larvik u Norveškoj (27:21, bilo i 22:12), Vardar...

Možda će sada Podgoričanke biti pod manjim pritiskom, jer bi lani sve sem titule bio neuspjeh.

"Vjerujem da će, što je konkurencija jača, djevojke željeti više. Ako je lani bilo olakšavajuće što pojedini klubovi nisu imali nekoliko igračica, sada će igrati sve, a mi ćemo pokazati da smo jaki i da možemo protiv svih. Pritisak više ne utiče na igru Budućnosti", naglasio je trener najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

Do fajnl-fora ima još mnogo prepreka. Prva stiže iz Švedske, a Adžić se nada da će i mlade dobiti šansu.

"Savehof ima osam igračica koje su 1995. godište ili mlađe i sigurno će biti nadahnute protiv nas. Igraće bez ikakvog opterećenja protiv prvaka Evrope, ali će sigurno biti prostora da neke naše rukometašice odigraju prve minute u Ligi šampiona", zaključio je Adžić, koji ne može da računa na Suzanu Lazović i Kingu Ahruk.

Bonus video: