Šampion kreće u odbranu krune

55 pregleda 0 komentar(a)
Marta Žderić, Foto: Vesko Belojević
Marta Žderić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.10.2015. 11:51h

Poslije šest mjeseci i pet dana, Liga šampiona se prekosjutra vraća u „Moraču”. Na otvaranju nove sezone, aktuelne prvakinje Evrope, rukometašice Budućnosti, dočekaće jedan od najmlađih timova u Evropi - švedski Savehof.

Klub iz Partilea, predgrađa Geteborga, ostao je bez nekoliko glavnih igračica - Filipe Iden, Dženi Alm i prvog strijelca Ide Oden, koja je odlučila da završi karijeru sa svega 28 godina. Sve i da su one ostale, najtrofejniji crnogorski klub bi bio apsolutni favorit, pa se pitanje ko će biti pobjednik ne postavlja.

"Počinje sve ono što čekamo od ljeta, zbog čega smo trčale i toliko trenirale. Spremne smo, jedva čekamo da počne utakmica, samo da je sve dočekamo žive i zdrave. Pozivam navijače da nas podrže", rekla je Marta Žderić na konferenciji za medije.

Iako su slabije nego lani, stručni štab Budućnosti ništa nije prepustio slučaju i dobro je skenirao Šveđanke.

"Jeste bilo promjena, ali Savehof je stvarno dobra ekipa i nikoga ne treba potcjenjivati. Znamo koji je naš cilj, šta je naša igra i dobro smo se pripremile za sve protivničke igračice. Ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema", dodaje 25-godišnja Hrvatica.

Žderićeva će ove sezone biti praktično nezamjenljiva između stativa. Iz Budućnosti su otišle Klara Voltering i Marina Rajčić, a na njihova mjesta su stigle juniorke Ljubica Nenezić i Ana Rajković.

"Nije konkurencija kakva je bila prošle godine sa Klarom i Marinom, ali ipak postoji, jer su te mlade djevojke željne dokazivanja. Ja radim kao i svih prethodnih sezona. Spremna sam i mislim da sa moje strane neće biti problema, da neću gledati kakva mi je konkurencija, već da ću raditi najbolje što mogu", zaključila je 184 centimetra visoka golmanka sa Ploča.

Meč sa Savehofom jedva čeka i Milena Raičević.

"Napokon utakmica u „Morači” i početak Lige šampiona. Savehof je dosta prmijenio sastav, ali ne smijemo da ga potcijenimo. Igrale smo sa Šveđankama na turniru u Skoplju, osjetile smo ih i mislim da ćemo pokazati igru koja se od nas očekuje. Nismo imale adekvatan broj pripremnih utakmica, ali sam uvjerena da nam to neće predstavljati nikakav problem", naglasila je igračica koja je postala poznata pod djevojačkim prezimenom Knežević.

Budućnosti naruku ide i raspored, jer u prva dva kola igra sa Savehofom i MKS Lublinom, pa tek onda slijedi dvomeč sa najjačim rivalom u grupi D, CSM Bukureštom.

"Bukurešt je sigurno bolji od ostalih i dobro je što prvo igramo sa Savehofom. Osjećaćemo se bolje i dizaćemo formu kako utakmice budu odmicale, baš kao i prošle sezone. Nismo ni prošle godine imale dovoljan broj mečeva, ali se ni tada nismo žalile, pa nećemo ni sad", poručila je Raičevićeva.

Utakmice za duel sa Savehofom će se dijeliti još sjutra od 10 do 16 časova i prekosjutra od 16 do 19 sati, kada susret počinje. Mjesta će biti numerisana, zbog čega niko bez karte neće moći da uđe. Ligu šampiona će ove sezone prenositi TV Prva, jer RTCG nije platila dugovanja.

Bonus video: