TRENERI LIGE ŠAMPIONA BIRALI NAJBOLJE

Neagu, Bulatović i Petrović u drim-timu, Adžić najbolji stručnjak

Najviše glasova od svih je dobila Neagu, koju je 12 stručnjaka izabralo za najboljeg lijevog beka
66 pregleda 1 komentar(a)
Petrović, Neagu, Voltering, Budućnost, Foto: Ehfcl.com
Petrović, Neagu, Voltering, Budućnost, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 12.10.2015. 14:19h

U sedmici u kojoj počinje Liga šampiona za rukometašice, EHF je objavio rezultate ankete sprovedene među trenerima učesnika.

Šefovi struke 16 klubova su birali najbolje igračice na svim pozicijama (samo nisu mogli iz svog kluba), tri trenera kojim su najviše impresionirani, kao i dvoranu u kojoj najviše vole da igraju.

Čak četiri od osam nagrada su namijene članovima Budućnosti - Kristini Neagu, Katarini Bulatović, Radmili Petrović i Draganu Adžiću.

Najviše glasova od svih je dobila Neagu, koju je 12 stručnjaka izabralo za najboljeg lijevog beka.

Po devet glasova su dobile desni bek Bulatović, te tandem Đera - kružna napadačica Hajdi Loke i srednji bek Nike Grot. Bulatovićevoj je najbliža sa pet glasova bila Nora Merk iz Larvika, koliko je dobila i Dragana Cvijić, dok je Andrea Lekić (Vardar) prikupila četiri listića.

Za najbolju golmanku je izabrana Katrine Lunde, koja je poslije porođaja potpisala za Rostov, a Petrovićeva je sa šest glasova na desnom krilu „pobijedila” Jovanku Radičević i Juliju Managarovu iz Rostova (po tri).

Drim-tim je zaključila Siraba Dembele iz Vardara, koja je sa sedam glasova na lijevom krilu bila ispred Valentine Ardean-Elisej (Baja Mare, četiri) i Majde Mehmedović (tri).

Sa 10 glasova je za trenera kojim su najviše impresiorane kolege izabran Dragan Adžić. Drugi je bio Španac na klupi Đera, Ambros Martin sa osam, a treća Hele Tomsen iz Midtjilanda.

Konačno, za najomiljeniju dvoranu je izabrana „Audi arena” u Đeru, dok su 2. mjesto sa po tri glasa dobile „Morača”, dvorana „Jane Sandaski” u Skoplju i „Laslo Pap arena” u Budimpešti, koja će treći put uzastopno biti domaćin fajnl-fora.

Drim-tim po izboru trenera

Golmanka: Katrine Lunde (Rostov)

Lijevo krilo: Siraba Dembele (Vardar)

Lijevi bek: Kristina Neagu (Budućnost)

Srednji bek: Nike Grot (Đer)

Desni bek: Katarina Bulatović (Budućnost)

Desno krilo: Radmila Petrović (Budućnost)

Pivotmenka: Hajdi Loke (Đer)