RUKOMETAŠICE CRNE GORE DANAS (16) GOSTUJU SLOVENIJI

Ne žele alibi, samo pobjeda u mislima

62 pregleda 1 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 11.10.2015. 09:39h

Posljednje veliko takmičenje koje je Crna Gora propustila bilo je Svjetsko prvenstvo u Kini 2009. godine.

Tim koji će kasnije postati olimpijski vicešampion i evropski prvak je morao da igra pretkvalifikacije, a jedan od pet rivala koje je „zbrisao” u Pljevljima je bila i Slovenija.

Nažalost, u baražu je Švedska bila neuhvatljiva...

Sada, gotovo sedam godina nakon tog obračuna na sjeveru Crne Gore, „lavice” će ponovo igrati takmičarski meč sa „deželom”.

Uznatno izmijenjenom sastavu - na teren ljubljanske dvorane „Kodeljevo” danas (16 časova) će istrčati samo dvije igračice koje su bile u timu 25. novembra 2008. godine: Radmila Petrović (tada Miljanić) i Milena Raičević (donedavno Knežević).

Iako zbog povreda i bolesti nema djevojaka koje su igrale taj meč u Pljevljima, a i dalje su lideri reprezentacije - Jovanke Radičević, Marije Jovanović, Anđele Bulatović, Sonje Barjaktarović i Suzane Lazović - u mislima je samo pobjeda.

Ako se ona i upiše, „crvene” će praktično osigurati plasman na osmo veliko takmičenje i potvrditi da imaju svijetlu budućnost, jer će to biti dokaz da Đurđina Jauković i drugarice mogu da budu prave nasljednice zlatne generacije.

Niko, naravno, ni ne pomišlja da će biti lako, jer su se na sve probleme nadovezale muke Majde Mehmedović sa primicačem.

"Jesmo hendikepirane neigranjem nekoliko povrijeđenih i bolesnih igračica, ali je realno da pobijedimo. Ako budemo ozbiljne i odradimo zadatke koji su dogovoreni sa stručnim štabom, smatram da ni Slovenija ne može da bude problem", samouvjerena je Radmila Petrović.

Crna Gora je prije četiri dana lagano savladala nejaku Makedoniju (21:14), ali nije blistala.

"Nismo zadovoljne kako smo odigrale. Mogle smo bolje, ali je u neku ruku i opravdano to naše izdanje. Bile smo dosta umorne, nekoliko igračica se ne osjeća baš najbolje zbog virusa i povreda. Sigurno je, ipak, da ćemo izvući pouke iz tog meča i nadam se da ćemo izgledati mnogo bolje. Ako mislimo da pobijedimo, moramo da budemo ozbiljne i da se dobro spremimo taktički, psihički i fizički", dodaje 27-godišnja Nikšićanka.

Rival je dobro poznat, jer su se igračice Crne Gore i Slovenije često sretale kroz duele Budućnosti i Krima u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona, a ljetos je igran i prijateljski meč reprezentacija.

"U pitanju je kvalitetna ekipa, ima iskusne igračice koje igraju u ozbiljnim klubovima. Zaslužuju respekt, iako protiv Hrvatske nisu bile u najboljem izdanju. Slovenke su nam uvijek predstavljale problem, jer imaju veliki motiv protiv nas, hoće da pobijede veliku Crnu Goru. Ali, daćemo sve od sebe i nećemo im dozvoliti da slave", poručilo je jedino desno krilo Crne Gore.