Adžić: Neke greške ne smiju da se ponove u nedjelju

"Tok meča je pokazao da nam je bila jako potrebna takmičarska utakmica, da se iskažu slabosti koje ne smiju da nam se ponove protiv Slovenije", kazao je Dragan Adžić
53 pregleda 0 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Filip Roganović
Milena Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2015. 20:07h

Pobjeda je upisana, ali je i selektor Dragan Adžić svjestan da njegov tim protiv Slovenije mora da igra bolje nego večeras u Baru.

Crna Gora je u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Makedoniju sa 21:14.

"Tok meča je pokazao da nam je bila jako potrebna takmičarska utakmica, da se iskažu slabosti koje ne smiju da nam se ponove protiv Slovenije. Sve što smo željeli smo probali, osim što nismo mogli da ubacimo Marinu Rajčić i Đurđinu Malović. Djevojke su dale sve od sebe, imale su pravi pristup, a uvjeren sam da ćemo u nedjelju imati manje tehničkih grešaka i bolju realizaciju zicera. Zadovoljan sam, ali slijedi analiza i ispravljanje grešaka koje smo uočili" naglasio je Adžić.

Kakav meč očekujete u nedjelju u Ljubljani?

"Slovenija ima kvalitetniji sastav od Makedonije i uvijek je motivisana protiv nas. Očekivao sam da će više pružiti protiv Hrvatske, ali to ne smanjuje njihovu želju, kvalitet i energiju koje će prikazati protiv nas u nedjelju".

Alma Hasanić je sa 16 odbrana opet pokazala da može da bude snaga Crne Gore.

"Očekivala sam pobjedu. Bolje smo, imamo više igračica sposobnih da odrade pravi posao. Drago mi je što su i mlade mogle da stiču iskustvo. Branila sam dobro, ali mislim da mogu još bolje i radiću na tome da ispravim neke greške. U Sloveniju idemo da pobijedimo, mislim da imamo dobre šanse da to uradimo" samouvjerena je golmanka Larvika.

Bivša igračica Budućnosti Elena Gjorgijevska je kao kapitenka dovela Makedoniju u Bar, ali je bila svjesna da njen tim nema čemu da se nada.

"Zadovoljna sam, jer imamo veoma mlade igračice i odavno nismo imali dobar rukomet. Nadam se da ćemo za nekoliko godina napraviti neki veći uspjeh. Znam ove mlađe rukometašice Crne Gore, koje su bile u Danilovgradu, i tada se vidjelo da će biti vrhunske. Crna Gora je uvijek bila u vrhu i uvjerena sam da će i ove godine napraviti odličan rezultat i osvojiti ono što želi", istakao je srednji bek rumunskog Baja Marea.

Bonus video: