Pale skromne Makedonke, mora bolje protiv Slovenki

Crnogorske rukometašice savladale su večeras u Baru, u utakmici četvrte kvalifikacione grupe, selekciju Makedonije 21:14 (12:8).
5 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2015. 19:13h

Nikada nije lako igrati utakmice u kojima se još kada je zakazana zna ko će biti pobjednik. Tako je bilo i sinoć u „Topolici”, u kojoj su rukometašice Crne Gore savladale skromnu Makedoniju sa 21:14, ali su samo na momente igrale kako mogu. I kako će morati već u nedjelju u Ljubljani, u kojoj bi im pobjeda nad Slovenijom praktično otvorila vrata Švedske i 12. Evropskog prvenstva.

Početak je bio odličan. Alma Hasanić je odmah odbranila zicer Dušici Despodovskoj, a ubrzo je „skinula” i šuteve njene sestre Elene, nekadašnje igračice Budućnosti, te Ivane Gakidove. Bravure sinoć jedine golmanke u timu (Marina Rajčić imala temperaturu, Ljubica Nenezić i Ana Rajković gledale meč sa tribina) na pravi način je iskoristila Katarina Bulatović i sa tri gola se pobrinula da „lavice” povedu 4:0.

Uskoro je bilo i 7:2, nakon pogotka 18-godišnje Đurđine Jauković. Zanimljivo je da je u tom 19. minutu Hasanićeva „vodila” istim skorom protiv druge golmanke Makedonije, Dragane Petkovske (Nataša Antić nije zaustavila nijedan od šest šuteva). Razlika u klasi kao da je uspavala izabranice Dragana Adžića, kao da su zaboravile da sve što skromne Makedonke mogu je da se bore najbolje što mogu. I pokazale su da srce, bar na kratak rok, može da nadoknadi nedostatak kvaliteta - u dvominutnom periodu sa igračicom manje su primile jedan, a dale dva gola, da bi još jednim prišle na minus dva (6:8, 25. minut).

Do odlaska na veliki odmor je ponovo moglo da bude plus pet, ali se nakon odličnog prodora i majstorskog šuta Milene Raičević zatresla stativa... Ali, poslije pauze je sve leglo na svoje mjesto - Adžić se odlučio za najiskusniju postavu, prvi put su u igru ušle kapitenka Marija Jovanović i Biljana Pavićević, Majda Mehmedović se prebacila na poziciju pivota, a razlika je počela da raste.

Makedonkama je, kao i na startu meča, trebalo osam i po minuta da pronađu put do mreže Crne Gore, ali su tada već sve dileme bile otklonjene, jer su djevojke u crvenim dresovima prije tog pogotka stekle rekordnih plus osam (16:8). Do kraja je gledano puko odrađivanje posla...

U drugom meču 1. kola grupe 4, Hrvatska je savladala Sloveniju sa 27:19.

Crna Gora - Makedonija 21:14 (12:8)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Makedonija 4 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Makedonija 4 minuta.

Crna Gora: Rajčić, HASANIĆ (14 odbrana i dva sedmerca), PETROVIĆ 2, B. Pavićević 3, Grbić, Jovanović 1, Vukčević 3, I. Pavićević, Klikovac, JAUKOVIĆ 2, Malović, K. BULATOVIĆ 6 (3), RAMUSOVIĆ, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, RAIČEVIĆ 2.

Makedonija: ANTIĆ, Petkovska (osam odbrana), Mitova, Stojanovska, Todorovska, GAKIDOVA, D. GJORGIJEVSKA, Beleska, DESPODOVSKA 3 (1), E. GJORGIJEVSKA 4, Nikolić 1, Keramičeva 1, Jovanovska, RISTOVSKA 3 (1), Livrinić 1, SAZDOVSKA 2.

Bonus video: