Rumunija srušila „plave”, vratila se Đurđina Malović

Meč je bio posebno emotivan za Đurđinu Malović, koja je odigrala prvu utakmicu nakon osam i po mjeseci i loma potkoljenice na utakmici Danilovgrada sa Metalurgom
99 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Cvijić
Dragana Cvijić
Ažurirano: 03.10.2015. 20:55h

Posljednja provjera za Ligu šampiona je bila atipična - pred 40 gledalaca u „Morači”, „šareni” sastav Budućnosti je poražen od reprezentacije Rumunije sa 28:24.

Dragan Adžić nije mogao da računa na Suzanu Lazović, Kingu Ahruk i Martu Žderić, a jedina golmanka na raspolaganju je bila tek oporavljena juniorka Ana Rajković.

Kapitenka Radmila Miljanić, Kristina Neagu i Dragana Cvijić su odigrale samo prvo poluvrijeme, a Majda Mehmedović je otišla na tuširanje u 40. minutu.

I pored svega toga, „plave” su mogle da urade nešto više, ali nisu igrale jako u odbrani kao što sigurno hoće kada budu na programu „prave” utakmice.

Meč je bio posebno emotivan za Đurđinu Malović, koja je odigrala prvu utakmicu nakon osam i po mjeseci i loma potkoljenice na utakmici Danilovgrada sa Metalurgom.

"Kako god da sam odigrala, presrećna sam samim tim što sam bila učesnica ove utakmice. Noga me je malo boljela, ali moram da se pomirim i da se borim sa tim. Bilo mi je neobično, ali ne bih rekla da je to bio strah, već predostožnost. Kada sam od doktora doznala da mogu opet da treniram jedva sam čekala da kažem to treneru i da dođem na prvi trening. Važno mi je da se potpuno oporavim, a trener neka odluči koliko ću igrati" rekla je 19-godišnja Nikšićanka, koja je izazvala oduševljenje saigračica i osmijehe članova stručnog štaba kada je dala gol u 50. minutu.

Budućnost - Rumunija 24:28 (13:14)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 40. Sudije: Vujačić i Kažanegra (Podgorica). Sedmerci: Budućnost 2 (2), Rumunija 2 (1). Isključenja: Budućnost 6, Rumunija 8 minuta.

Budućnost: Rajković (10 odbrana i sedmerac), Petrović 2 (1), Pletikosić, I. Pavićević 1, Neagu 2, Jauković 4, Čavlović, Kovačević, Malović 1, Bulatović 4 (1), Ramusović 1, Cvijić, Mehmedović 4, B. Pavićević 2, Raičević 3.

Rumunija: Petresku (pet odbrana), Munteanu (11 odbrana), Udristioju 1, Suč, Olteana 2, Gajger, Nekita 1, Perijanu 4, Marin 3 (1), Ardean-Elisej 2, Pintea 3, Vizitiu 3, Manea, Tanasije, Zamfir 7, Tudor 2.

Bonus video: