Čavor prvi, Vujović treći, Grbović osmi, Anđelić 15. strijelac lige

Na samom vrhu je desni bek Čurgoja Stefan Čavor, koji sa 41 pogotkom dijeli 1. mjesto sa Danijelom Budajem iz Orošhazija
274 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Čavor, Foto: Savo Prelević
Stefan Čavor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2015. 17:49h

Mađarska je obećana zemlja za crnogorske rukometaše. Pet “lavova” selektora Ljubomira Obradovića nastupa za tamošnje klubove, a sva četvorica igrača u polju su među 15 najboljih strijelaca lige.

Na samom vrhu je desni bek Čurgoja Stefan Čavor, koji sa 41 pogotkom dijeli 1. mjesto sa Danijelom Budajem iz Orošhazija.

Mladi Budvanin je do tog skora došao na osam utakmica, a bivši mađarski reprezentativac na dvije manje.

Budaj je, pak, 18 puta tresao mrežu iz sedmeraca, a momak koji za tačno mjesec slavi 21. rođendan je sve postigao iz igre.

Tik iza Čavora je Miloš Vujović. Bivše vihorno lijevo krilo Lovćena i Budvanske rivijere je blistalo prošle sezone u dresu Pečuja u Drugoj ligi, pa ga je ugrabila Tatabanja.

I nije pogriješila - 22-godišnji Cetinjanin je na sedam utakmica upisao 39 pogodaka i uz golmana Rada Mijatovića je jedan od najzaslužnijih što je taj klub treći na tabeli, iza PIK Segedina i Čavorevog Čurgoja.

Visoko na listi najboljih strijelaca su i Nemanja Grbović i Božo Anđelić, koji su saigrači u Cegledu.

Pivot iz Pljevalja je osmi sa 31 golom, dok je srednji bek sa Cetinja 15. sa dva pogotka manje.

Odličan učinak imaju i dva bivša reprezentativca - desni bek Ivan Perišić, koji takođe igra za Cegled, trenutno je 19. sa 28 pogodaka, a Igor Marković, lijevo krilo Komloa, na čijoj klupi sjedi Ratko Đurković, upisao je 23 gola, što ga drži na 32. poziciji.

U Mađarskoj igraju i povremeni reprezentativac Milan Popović (Vaci, 16 golova), nekadašnji pivot Boke i Lovćena Nebojša Simović (Balmazuj, 13), te bivši golman kluba sa Cetinja Vladan Abramović (Cegled).

Čavora bi u subotu veče na vrhu liste strijelaca mogao da naslijedi Vujović, čija Tatabanja gostuje Orošhaziju. Ali, morao bi da postigne bar dva gola više od Budaja...

Bonus video: