Rukometašice Budućnosti nastavile pripreme u Podgorici

0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 23.09.2015. 18:27h

Rukometašice Budućnosti u Podgorici su nastavile pripreme za novu sezonu Lige šampiona, koju otvaraju 18. oktobra duelom protiv švedskog Savehofa u Sportskom centru ”Morača”.

Nakon mini priprema u Baru koje su odrađene sa kondicionim trenerom Markom Mrakom, ”plave” ulaze u završnu fazu priprema za obaveze koje ih očekuju u novoj sezoni elitnog klupskog takmičenja u kojoj brane trofej osvojen u maju u Budimpešti.

Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona (Bukurešt, Savehof i MKS Selgros Lublin) u prednosti su zbog činjenice da imaju obaveze u nacionalnim šampionatima i da će biti u takmičarskom ritmu, ali će Budućnost kao i prethodnih sezona kroz mečeve u elitnom takmičenju, pokušati da podiže formu i bude na potrebnom nivou u najvažnijim mečevima.

"Kao i prethodnih godina, četiri vikenda prije početka Lige šampiona odradili smo pripreme u Baru. Odlično smo radili na pripremama na kojima su bile sve igračice, uključujući i one koje se oporavljaju od povreda, a uz kvalitetan rad sa kondicionim trenerom Markom Mrakom, ispunili smo sve što je bilo planirano. U naredne četiri sedmice ćemo polako smanjivati opterećenje i pripremati se za početak takmičenja. Do kraja sedmice smo u Podgorici, a naredne ćemo raditi i trenirati zajedno sa reprezentacijom Rumunije koja dolazi u glavni grad Crne Gore".

"Imaćemo i dva kontrolna meča protiv Rumunije koji će biti zatvorenog tipa. Nakon toga slijedi kratko ”razdvajanje” od 5. do 11. oktobra tokom EHF nedjelje, koja će dobro doći svim igračicama jer će imati dvije jake utakmice u svojim reprezentacijama. Potom ulazimo u završnu fazu priprema za premijerni meč u novoj sezoni protiv Savehofa, vjerujem u kompletnom sastavu jer imamo malih problema sa povredama nekih igračica", kazao je Adžić.

Bukurešt, Savehof i MKS Selgros Lublin su već u takmičarskom ritmu, nakon što su počela takmičenja u njihovim nacionalnim prvenstvima, dok se Budućnost za novu sezonu pripremala na turnirima u Bukureštu, Skoplju i Ljubljani, što je prednost protivnika u grupnoj fazi.

Trener Dragan Adžić ipak vjeruje da će aktuelne šampionke Evrope kroz mečeve u Ligi šampiona dostići potrebni nivo forme kako bi bile konkurentne i u novoj sezoni.

"Bukurešt je već odigrao pet-šest mečeva u rumunskom šampionatu, imaju maksimalan učinak i pokazali su da imaju kvalitetan sastav koji može da opravda visoke ambicije u jakoj konkurenciji. I Lublin je odigrao tri duela u poljskom šampionatu uz dva trijumfa i jedan remi, a počelo je i švedsko prvenstvo i obaveze Savehofa u tom takmičenju. Svi protivnici su u prednosti u odnosu na nas kada je u pitanju takmičarski ritam, ali vjerujem da ćemo kroz prva dva meča u Ligi šampiona podići formu i uigrati se za dva meča protiv Bukurešta", zaključio je Adžić.

Bonus video: