Adžić objavio spisak za start kvalifikacija, pozvao sedam juniorki

Crna Gora će u kvalifikacijama za to takmičenje igrati u četvrtoj kvalifikacionoj grupi sa Hrvatskom, Slovenijom i Makedonijom.
0 komentar(a)
Dragan Adžić i igračice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić i igračice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2015. 09:00h

Uljuljkana uspjesima crnogorskih rukometašica, koje učestvuju na svim velikim takmičenjima od 2010. i Evropskog prvenstva u Danskoj, većina navijača je zaboravila da “zlatne lavice” moraju i da se domognu tih silnih šampionata.

Pred timom Dragana Adžića su dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2016. godine, a prvi rivali u ex-YU grupi su Makedonija i Slovenija.

Na spisku je sedam rukometašica koje su blistale u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, a pokušaće da se nametnu Adžiću za decembarsko prvenstvo svijeta u Danskoj.

"Sve juniorke su dobile poziv kao nagradu za sve što su do sada pokazale. Zbog toga su bukvalno skoro sve tu i boriće se da ih bude što više u narednom periodu u reprezentaciji. Za okupljanje pred Svjetsko prvenstvo će morati da se izbore i da iskažu kvalitet i u seniorskoj konkurenciji", istakao je Adžić.

“Crvene” će se okupiti 5. oktobra, a dva dana kasnije će u Baru igrati sa Makedonijom. Za 11. oktobar je zakazan duel sa Slovenijom u Ljubljani.

"Slovenija će sa promjenom selektora biti još motivisanija. To nam je najozbiljniji rival do Svjetskog prvenstva. Ne čeka nas nimalo lak zadatak, jer ima vrlo kvalitetan sastav, koji do sada nije ostvario rezultate u skladu sa individualnim kvalitetima. Makedonija je sigurno najslabija u igri, ali uvijek ima motiv protiv nas", zaključio je Adžić.

Radičević odmara, Barjaktarović još bez kluba, Vukčević da se dokaže

Na spisku nema dvije djevojke koje su od prvog dana u reprezentaciji - Jovanke Radičević i Sonje Barjaktarović.

"Joka je u fazi oporavka i u dogovoru sa njom i doktorom smo odlučili da je ne opterećujemo u ovoj akciji, jer dva mjeseca nije bila na terenu. Sonja još nije pronašla i zbog toga nije sa nama. Čim sebi obezbijedi kvalitetne treninge i utakmice, ponovo ćemo je zvati", rekao je Adžić.

Nema ni Sare Vukčević.

"Prednost za ovo okupljanje su dobile Ema Ramusović i Suzana Lazović. Na Saru najozbiljnije računamo i pratimo njene igre u Mađarskoj. Zdrava je, počela je da igra za novi klub i vjerujem da će se izboriti da bude sa nama u decembru u Danskoj", naglasio je selektor.

Spisak

Golmanke

Alma Hasanić (Larvik, Norveška)

Marina Rajčić (Mec, Francuska)

Ljubica Nenezić (Budućnost)

Lijeva krila

Majda Mehmedović (Budućnost)

Biljana Pavićević (Budućnost)

Ivona Pavićević (Budućnost)

Itana Grbić (Vardar, Makedonija)

Desna krila

Radmila Petrović (Budućnost)

Dijana Ujkić (Budućnost)

Pivoti

Suzana Lazović (Budućnost)

Ema Ramusović (Budućnost)

Itana Čavlović (Budućnost)

Bekovi

Milena Raičević (Budućnost)

Đurđina Jauković (Budućnost)

Katarina Bulatović (Budućnost)

Marija Jovanović (Isi Pariz, Francuska)

Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Anđela Bulatović (Erd, Mađarska)

Andrea Klikovac (Vardar)

Bonus video: