Rukometašice Budućnosti treće u Skoplju

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Dragana Cvijić, Biljana Pavićević, Milena Raičević i Dijana Ujkić sa po pet, Kristina Neagu je postigla četiri, a Đurđina Jauković tri gola
1 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Zoran Đurić
Dragana Cvijić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.09.2015. 18:47h

Rukometašice Budućnosti nastup na međunarodnom turniru u Skuplju završile su na trećem mjestu.

Budućnost je danas u meču za treće mjesto savladala Lajpcig 30:23 (16:10) i upisala drugi trijumf na turniru.

Savladala je u grupi Savehof i izgubila od Rostova.

Zvanične šampionke Evrope, iako bez Radmile Petrović, Majde Mehmedović, Suzane Lazović i Katarine Bulatović, vodile su tokom cijelog meča i na kraju zasluženo slavile ubjedljiv trijumf.

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Dragana Cvijić, Biljana Pavićević, Milena Raičević i Dijana Ujkić sa po pet, Kristina Neagu je postigla četiri, a Đurđina Jauković tri gola.

Dvostruki strijelac bila Kinga Ačruk, dok se jednom upisala Ivona Pavićević.

Golman Marta Žderić imala je sedam, a Ljubica Nenezić četiri odbrane.

"Djevojke koje su bile u kombinaciji dale su veliki doprinos, odigrale dobar meč i sa pozitivnim utiscima vraćamo se iz Skoplja sa veoma jakog i korisnog turnira. Bilo je povreda i problema zbog činjenice da nijesmo nastupili u kompletnom sastavu ni u jednom meču, ali je to otvorilo mogućnost da priliku dobiju mlađe igračice i one su to iskoristile na najbolji mogući način. Vjerujem da ćemo se brzo kompletirati i da ćemo već na turniru u Ljubljani imati veći izbor igračica i to će nam dati mogućnost da se bolje uigramo", kazao je trener Adžić.

Budućnost će nove provjere uoči početka Lige šampiona imati na turniru u Ljubljani, koji je na programu 4. i 5. septembra.

Rivali crnogorskom i evropskom prvaku biće ljubljanski Krim, Podravka iz Koprivnice i austrijski Hipo.

Bonus video: