Rostov i Savehof prepreke ka Vardaru

Prvi protivnik će im (18 časova) biti ruski šampion Rostov, koji su savladale u glavnom gradu Rumunije, a sjutra u istom terminu igraju sa Savehofom. Šveđanke će im biti rivalke i na otvaranju Lige šampiona, 18. oktobra u "Morači"
0 komentar(a)
Dragan Adžić i Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić i Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2015. 19:19h

Nakon pobjede i dva poraza na turniru u Bukureštu, rukometašice Budućnosti su otputovale u Skoplje na nove provjere.

Šampionke Evrope će od sjutra do utorka igrati na izuzetno jakom turniru "Vardar 2015".

Prvi protivnik će im (18 časova) biti ruski šampion Rostov, koji su savladale u glavnom gradu Rumunije, a sjutra u istom terminu igraju sa Savehofom. Šveđanke će im biti rivalke i na otvaranju Lige šampiona, 18. oktobra u "Morači".

Zavisno od toga koje mjesto osvoje, „plave” će u utorak igrati za prvo, treće ili peto mjesto. Za očekivati je, ipak, da se bore za trofej sa Vardarom, koji bi trebalo da bude najbolji u grupi sa Podravkom i Lajpcigom.

Doduše, zadatak im neće biti nimalo lak, jer će tim Dragana Adžića biti oslabljen neigranjem Katarine Bulatović.

"Zbog udarca koji je doživjela u duelu protiv Bukurešta, Katarina Bulatović mora da pauzira narednih 10-ak dana, ali dobro je da nije u pitanju teža povreda. I Kristina Neagu ima problema sa zadnjom ložom, ali je doputovala sa ekipom i trebalo bi da bude u kombinaciji za mečeve u Skoplju. Vjerujem da će ostali bekovi nadomjestitini Kaćino odsustvo i da ćemo predstojeća tri meča iskoristiti na najbolji način. Imamo dobre protivnike, protiv Rostova smo već igrali u Bukureštu, dok će veoma značajan biti duel protiv Savehofa, kako bismo se uvjerili u kvalitete Šveđanki, jer smo u istoj grupi u Ligi šampiona. Vjerujem da ćemo izboriti plasman u finale, jer bi nam to dalo mogućnost da odmjerimo snage protiv vrhunskog tima kakav je Vardar, koji će nam biti rival u glavnoj rundi Lige šampiona. Nismo kompletni, ali svaki meč moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, jer nas do početka nove sezone u Ligi šampiona očekuje još samo turnir u Ljubljani", kazao je Adžić za sajt Budućnosti.

Bonus video: