Budućnost zauzela drugo mjesto

67 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Luka Zeković
Katarina Bulatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.08.2015. 19:50h

Rukometašice Budućnosti osvojile su drugo mjesto na turniru u Bukureštu, prvom u nizu provjera pred početak nove sezone u Ligi šampiona.

Izabranice Dragana Adžića u finalu su poražene od domaćina 27:26 (14:13).

Rumunski tim koji će biti protivnik i u grupnoj fazi Lige šampiona, vodio je tokom čitavog meča i došao do trofeja.

Budućnost je na turniru u Bukureštu savladala Rostov Don (26:23), a poražena je i od Baja Marea (23:22).

Treće mjesto na turniru u Bukureštu osvojio je Vardar, četvrti je Rostov Don, peti Baja Mare, a posljednji Brašov.

Budućnost je u glavnom gradu Rumunije upisala pobjedu (Rostov Don), a poražena je i od Baja Marea.

Katarina Bulatović je bila najefikasnija u porazu od Bukurešta sa osam golova, dok su Dragana Cvijić i Kristina Neagu postigle po pet.

Majda Mehmedović je tri puta zatresla protivničku mrežu, Radmila Petrović i Kinga Ačruk po dva, a Radmila Petrović je upisala jedan pogodak.

Marta Žderić je imala 13 odbrana, dok je Ljubica Nenezić imala jednu uspješnu intervenciju.

„Bilo je očekivano da budemo na višem nivou nego prošle godine na turniru u Bukureštu i tako je i bilo u svim mečevima, iako smo doživjeli dva poraza. Naš cilj je bio da podižemo formu iz meča u meč, a nijesmo imali takmičarske ambicije, tako da sam zadovoljan prikazanim u svim duelima, posebno u posljednjem protiv Bukurešta. Domaćin je bio bolji za gol, ali utisak je da možemo da igramo protiv njih u Ligi šampiona, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Ovo je bio veoma koristan turnir koji je okupio sjajne timove i svi mečevi su veoma važni za nas. Vjerujem da će naš adut biti uigranost tima i činjenica da smo dugo na okupu, a raduje i činjenica da smo pokazali da možemo da pariramo timova koji su mnogo ranije počeli pripreme nego mi. Okrećemo se turniru u Skoplju koji takođe, želimo da iskoristimo na najbolji mogući način i nakon toga imamo još provjere u Ljubljani”, rekao je Adžić.

Naredna provjera biće turnir u Skoplju, koji je na programu od 29. avgusta do 1. septembra i na kojem će pored domaćina Vardara, učestvovati Savehof, Lajpcig, Podravka i Rostov Don.

Bonus video: