Završene pripreme na Žabljaku, slijedi turnir u Bukureštu

0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 16.08.2015. 08:14h

Rukometašice Budućnosti završile su prvu fazu priprema za novu sezonu i nakon 13 dana boravka na Žabljaku, vratile se u Podgoricu.

Trener Dragan Adžić zadovoljan je odnosom djevojaka na pripremama, ali i činjenicom da je ekipa imala sjajne uslove za rad i da je zdravstveni bilten povoljan.

Kontrolni meč protiv Astrahana sa kojim su aktuelne šampionke Evrope odradile i zajedničke treninge, bio je prilika i za juniorke koje su priključene prvom timu da opravdaju povjerenje stručnog štaba.

Nakon dva slobodna dana i dva treninga koja su planirana za utorak u Podgorici, ”plave” u srijedu putuju na turnir u Bukureštu, koji je na programu od 20. do 23. avgusta.

"Imali smo odlične uslove na Žabljaku, kako u hotelu ”Ski centar” u kojem smo bili smješteni, tako i u novoj dvorani u kojoj smo trenirali. Imali smo i lijepo vrijeme, odradili smo 20 treninga i ispunili planirane zadatke. Djevojke su pokazale pravi odnos, a zdravstveni bilten je takođe, povoljan i moramo da budemo zadovoljni poslije prve faze priprema za novu sezonu. Pojačali smo ritam u odnosu na prethodne sezone, radili na većoj nadmorskoj visini, a činjenica da su sve djevojke ispunile zadatke koje im je postavio stručni štab tokom ljetnjeg odmora, olakšala nam je posao na Žabljaku".

"Sačuvali smo juniorke u prvih deset dana, a potom su se i one priključile u posljednjim danima i odigrale duel protiv Astrahana, što je bila odlična provjera, pri čemu ne mislim samo na kontrolni duel, nego i na zajedničke treninge koje smo imali. Astrahan je u završnoj fazi priprema za početak ruskog prvenstva i zahvalan sam im na dolasku i na odnosu koji su pokazali tokom boravka na Žabljaku", kazao je Adžić.

Nakon dva slobodna dana i dva treninga koja su planirana za utorak u Podgorici, ”plave” u srijedu putuju na turnir u Bukureštu, koji je na programu od 20. do 23. avgusta.

U glavnom gradu Rumunije, izabranice Dragana Adžića će odmjeriti snage protiv ruskog Rostova i rumunskog Baja Marea, a u zavisnosti od plasmana u grupi, naredni protivnik će biti makedonski Vardar, domaći Bukurešt ili Korona Brašov.

"U naredna tri vikenda očekuju nas nastupi na tri jaka turnira u Bukureštu, Skoplju i Ljubljani, a nakon toga završni dio priprema za početak Lige šampiona. Poslije napornih priprema za očekivati je da se osjeti umor igračica na prva dva turnira u Bukureštu i Skoplju, ali nama su potrebne jake provjere. Rostov i Baja Mare, a potom vjerujem Bukurešt, su sjajni timovi i u završnoj su fazi priprema za početak nacionalnih šampionata. One su mjesec ranije počele pripreme, ali to kod igračica budi motiv da pruže maksimum i da prevaziđu umor poslije napornih priprema", zaključio je Adžić.

Bonus video: