Budućnost savladala Astrahan

0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 14.08.2015. 19:53h

Rukometašice Budućnosti ostvarile su večeras pobjedu protiv Astrahana 31:19 (13:10), u prvom kontrolnom meču koji je odigran na Žabljaku u sklopu priprema za novu sezonu.

”Plave” su nakon vođstva od tri razlike na poluvremenu, u nastavku su pružile još bolje izdanje i stigle do trijumfa u prvoj provjeri nakon 12 dana priprema.

Ruski predstavnik prošle sezone osvojio je četvrto mjesto u nacionalnom šampionatu i ove godine će nastupiti u EHF kupu.

Deset igračica upisalo se u strijelce, a najefikasnije su bile Radmila Petrović i Majda Mehmedović koje su postigle po šest golova.

Katarina Bulatović je postigla četiri, dok su se po tri puta u strijelce upisale Biljana Pavićević, Milena Raičević i Đurđina Jauković.

Kristina Neagu je dva puta zatresla protivničku mrežu, a po jednom su se upisale Dragana Cvijić, Suzana Lazović i Dijana Ujkić.

Aktuelne šampionke Evrope u subotu se vraćaju sa priprema na Žabljaku, ali se neće dugo zadržavati u Podgorici, jer ih već 20. avgusta očekuje nastup na turniru u Bukureštu.

U glavnom gradu Rumunije, izabranice Dragana Adžića će odmjeriti snage protiv ruskog Rostova i rumunskog Baja Marea, a u zavisnosti od plasmana u grupi, naredni protivnik će biti makedonski Vardar, domaći Bukurešt ili Korona Brašov.

Bonus video: