Blijeda Budućnost neočekivano poražena od Larvika

Djevojke Dragana Adžića bile su veliki favorit protiv norveškog tima, koji je u prvoj rundi poražen od Meca 31:20
75 pregleda 18 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2018. 18:00h

Ovakav šamar niko nije očekivao - rukometašice Budućnosti su doživjele senzacionalan poraz u Norveškoj od nikad slabijeg Larvika (23:22)!

U duelu sa timom koji je samo šest dana ranije u Francuskoj poražen od Meca sa 31:20, a potom u derbiju šampionata Norveške od Vajpersa sa čak 33:19, Podgoričanke su igrale očajno.

Odbrana odavno nije bila slabija, napad potpuno neinventivan, neke igračice nisu postojale na terenu, pa je upisan poraz na utakmici na kojoj su dva boda odavno upisana.

Ako je za utjehu, fijasko je došao u pravi čas - da probudi uspavani tim Dragana Adžića pred derbi sa Mecom u Francuskom, a možda se ova dva izgubljena boda neće ni računati u glavnoj fazi, jer je Larvik i dalje glavni kandidat za fenjer u grupi A.

Budućnost je katastrofalno počela meč, pogotovo u odbrani. Od nadaleko poznatog bedema nije bilo ništa, Mari Molid ga je probijala kao od šale i na momente djelovala kao da je jedna od najboljih igračica na svijetu, iako je jako daleko od toga.

Vjerovatno ni trofejni trener ne pamti kada je njegova ekipa posljednji put primila osam golova za prvih 11 i po minuta i gubila 8:5. Ni protiv velikana, a kamoli u duelu sa timom koji je u prethodna dva meča imao gol-razliku minus 25....

Podgoričanke su se nakratko oporavile od šoka, sa tri pogotka za manje od 100 sekundi izjednačile na 8:8, ali su opet nastupile „žute minute”, koje nije prekinuo ni tajm-aut.

Guro Rundbroten je rutinski branila slabe šuteve, pa je ubrzo bilo plus četiri za Norvežanke (12:8). Tada su Marina Rajčić i Darli Zokebi de Paula „skinule” nekoliko zicera i omogućile saigračicama da do velikog odmora izjednače na 12:12.

U nastavku su „plave” nekoliko puta imale minimalnu prednost, ali je bilo očito da su daleko od pravog ritma, da praktično ništa ne funkcioniše. Samo je Milena Raičević vukla tim, ostale su igrale mnogo slabije nego što mogu, čak su u dva napada sa igračicom bježale od odgovornosti i prebacivale je na najmlađu, Branku Konatar.

Lijevo krilo, koje je na desnoj strani zamijenilo „izgubljenu” Dijanu Ujkić, u situaciji sa igračem više je pogodilo jednom, drugi put napravilo faul, a onda je autsajder poveo 22:20 na pet i po minuta do kraja.

Budućnost je smanjila preko Raičevićeve, propustila i šansu da izjednači, a u 59. minutu praktično izgubila meč - Ema Ramusović, koja je neočekivano gotovo cijeli susret presjedjela na klupi, isključena je zbog grubog starta, a June Andenaes povisila na 23:21.

„Plave” su preko Katarine Bulatović smanjile na 23:22, potom imale i 11 sekundi za remi, ali lopta od Raičevićeve nije stigla baš do Bulatovićeve i domaćin je proslavio senzacionalnu pobjedu...

LARVIK - BUDUĆNOST 23:22 (12:12)

Larvik - „Boligmapa arena“. Gledalaca: 1.200. Sudije: M. Benani, S. Benani (Švedska). Sedmerci: Larvik 5 (4), Budućnost 3 (2). Isključenja: Larvik 6, Budućnost 10 minuta.

Larvik: RUNDBROTEN (19 odbrana), Gluić (jedan sedmerac), MELER, Bergum, ANDENAES 1, MOLID 9 (4), RIVAS-TOFT 4, LUND, Leve, Ramberg 2, Volf 2, Figenšau, Rot-Bergli 1, Hjertner, KRISTENSEN 4, Ejesvold.

Budućnost: RAJČIĆ (10 odbrana), Zokebi de Paula (tri odbrane), UJKIĆ 1, Konatar 1, JAUKOVIĆ 2 (1), A. Bulatović, Laslo 2 (1), Premović, K. BULATOVIĆ 5, BRNOVIĆ 3, PAVIĆEVIĆ 1, Ramusović, RAIČEVIĆ 5, Grbić 2, Pletikosić.

Bonus video: