Adžić: Žabljak ima uslove za vrhunske pripreme

0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Obrad Pješivac
ŽRK Budućnost, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.08.2015. 11:31h

Rukometašice Budućnosti završile su prvu sedmicu priprema na Žabljaku, gdje borave od 3. avgusta kako bi podigle formu i počele sa uigravanjem za izazove koje ih očekuju u novoj sezoni, u kojoj brane trofej Lige šampiona osvojen u maju na finalnom turniru u Budimpešti.

Nakon više godina, od vremena Vinka Kandije, a potom Nikole Petrovića, "plave" se ponovo pripremaju se na Žabljaku.

"Sa novom dvoranom stvoreni su uslovi za vrhunske pripreme i drago mi je da smo se vratili u Crnu Goru. Sve ono što nam je potrrebno u ovoj fazi priprema imamo na Žabljaku. Pronašli smo idealan prostor za odrađivanje manjeg dijela priprema napolju. Uzbrdica u podnožju skijališta Savin kuk upravo je ono što nam je potrebno za trkački dio treninga", kaže šef stručnog štaba prvakinja Evrope Dragan Adžić i ističe gostoprimstvo u „Ski“ hotelu gdje im je na raspolaganju bazen, sauna i drugi sadržaji koje ovaj hotel posjeduje.

Izabranice Dragana Adžića svakodnevno odrađuju dva treninga – jutarnji je rezervisan za podizanje forme sa kondicionim trenerom Markom Mrakom, dok se u popodnevnom terminu, pored kondicionog dijela, radi i na rukometnim segmentima, kako bi ekipa počela sa uigravanjem za novu sezonu.

Adžić na Žabljaku na raspolaganju ima 18 igračica. Iz prošlogodišnjeg sastava nema golmana, kapitena Klare Voltering i Marine Rajčić, te desnog beka Kamile Dalbi i desnog krila Željke Nikolić

Prvoj ekipi priključeno je šest juniorki, predvođenih Đurđinom Jauković, MVP i najboljim strijelcem juniorskog prvenstva Evrope u Španiji.

"I pored toga ekipa je praktično kompletirana. Golmanu Marti Žderić konkurencija su juniorke Nenezić i Rajković a tokom sezone možda pojačamo poziciju golmana. Ostale pozicije u timu su baš dobro pokrivene i one djevojke koje su trebale ostati su tu. Nakon povrede, po odobrenju ljekara, u trenažni proces je uključena i Đurđina Malović. Tu je i Ana Rajković dok je Vanesa Agović zbog povrede ostala u Podgorici. Neizvjesnost je i povreda Jovane Kovačević, zadobijena na juniorskom prvenstvu u Španiji", kaže Adžić i dodaje da će na Žabljaku nekoliko dana zajedno trenirati i 14. avgusta odigrati utakmicu zatvorenog tipa sa ekipom Astrahana iz Rusije.

Pred naredni ciklus najelitinijeg kontinentalnog takmičenja, Adžić kaže da se njih uvijek očekuje visok plasman.

"Ne možemo bježati od uloge favorita jer smo prvaci Evrope, ali znamo kakav je put i koliko napora, rada i jedinstva treba da bi se taj uspjeh ponovio. Ove godine, ne samo da je teže ponoviti uspjeh nego je i konkurencija jača, možda najjača u posljednjih pet, šest godina. Liga šampiona će sigurno biti jača za 30 do 40 odsto. Dosta je novih ekipa koje prošle godine nijesu igrale ligu, sa puno kvalitetnih igrača. Dosta je i oporavljenih igrača kod ovih vrhunskih ekipa. Veoma su jaki protivnici iz Rusije, Mađarske, Francuske, Danske i Rumunije", zaključio je Adžić.

Aktuelne šampionke Evrope na Žabljaku će boraviti do subote, 15. avgusta, kada se vraćaju u Podgoricu, ali na kratko, jer će od 20. do 23. avgusta učestvovati na turniru u Bukureštu.

Do početka nove sezone Lige šampiona sredinom oktobra, ”plave” će imati jake provjere i na turnirima u Skoplju (28. avgust – 1. septembar) i u Ljubljani (4 – 6. septembar).

Bonus video: