Roganović: Želimo plasman na Evropsko prvenstvo

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac, Zoran Roganović debitovaće na klupi seelkcije 24. oktobra u Podgorici protiv Farskih Ostrva.
70 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Skanesport.se
Zoran Roganović, Foto: Skanesport.se
Ažurirano: 05.10.2018. 13:59h

Novi selektor muške seniorske rukometne reprezentacije, Zoran Roganović kazao je da mu je svaki rukometaš kojeg Crna Gora ima i koji se odazove pozivu podjednako važan.

On je kazao da mu je najvažnije da izgradi dobar i jak kolektiv, gdje će se svaki reprezentativac i svi oni koji su oko reprezentacije osjećati dobro i uvaženo na okupljanjima.

"Onda će sigurno davati sve od sebe pa čak i više od toga na utakmicama koje nas očekuju kao što su to radili i do sada", rekao je Roganović.

On je najavio da će spisak za duele sa Farskim ostrvima i Ukrajinom objaviti najvjerovatnije 10.oktobra.

"Što se tiče nekih novih imena na spisku, mislim da ih nema jer su to sve naši igrači koji su dosta dobro poznati našoj javnosti. Veći dio reprezentacije su igrači koji su u najboljim rukometnim godinama i koji iza sebe imaju po nekoliko velikih prvenstava i dovoljno iskustva da zajedno ispunimo naše zadatke na pravi način ono što je pred nama a to je plasman na sledeće Evropsko prvenstvo u januaru 2020. godine", kazao je Roganović.

On je naglasio da nema puno prostora za neke drastične promjene.

"I ne treba da ih bude previše sada, jer mislim da je bivši selektor Dragan Đukic napravio dobar posao i postavio dobre temelje što se tiče igre i ideje. Najbitnije je da svi igrači budu zdravi i spremni za ovu EHF nedjelju jer ima da odigraju još po par kola u svojim klubovima. Nadam se da ćemo se okupiti u najjačem sastavu", kazao je Roganović.

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac na klupi debitovaće 24. oktobra u Podgorici protiv Farskih Ostrva.

Crnogorsku selekciju četiri dana kasnije očekuje i gostovanje Ukrajini. U toj grupi je i selekcija Danske.

Bonus video: