Pobjeda nad Njemačkom za prvi korak ka polufinalu

Rival na otvaranju druge faze je Njemačka, tim koji bi Crna Gora u kompletnom sastavu sigurno dobila. Ali, ni ovako nije bez šansi, naprotiv.
63 pregleda 2 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Ema Ramusović, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Ažurirano: 28.07.2015. 11:43h

Uzbudljiv meč sa Danskom i minimalan poraz je dokazao da ni okrnjen sastav juniorske reprezentacije Crne Gore nije za potcjenjivanje.

Pobjede nad Hrvatskom i Srbijom su potvrdile da tim Maje Savić, bez tri rukometašice iz startne postave, može da se nosi sa svima, a današnji obračun bi mogao da ponudi odgovor na pitanje da li ekstra talentovana generacija može do polufinala Evropskog prvenstva u Valensiji.

Rival na otvaranju druge faze je Njemačka, tim koji bi Crna Gora u kompletnom sastavu sigurno dobila. Ali, ni ovako nije bez šansi, naprotiv.

Ukoliko pobijede, „crvene“ bi sjutra protiv Rusije mogle da se domognu polufinala i nastave san o medalji, koju su odavno zaslužile, ali nisu uspjele da je osvoje na šampionatima Evrope i svijeta u kadetskoj konkurenciji.

"Jako sam zadovoljna dosadašnjim izdanjima. Nekako smo sklopile kockice u odbrani, što je najbitnije, a dobro funkcionišemo i u napadu. Iskreno, i mislila sam da možemo ovako dobro da igramo, jer vjerujem u svoju ekipu, a i treneri vjeruju nama. Međusobna podrška nam puno znači", istakla je Ema Ramusović.

Njemačka je već skenirana i svima je jasno da zadatak neće biti nimalo lak.

"Za svaku utakmicu se podjednako spremamo, ulažemo dosta napora i truda, što se vidi iz priloženog. Njemice imaju veliku rotaciju, napad im je jako kvalitetan. U svakom segmentu igre su dobre, to je ekipa koja se ne smije potcijeniti", dodaje kružna napadačica koja je u dosadašnjem toku šampionata realizovala 12 od 13 šuteva i iznudila pet sedmeraca.

Savićeva je zbog odsustva Đurđine Malović, Vanese Agović i Ane Rajković bila prinuđena da optereti nosioce igre, zbog čega se postavlja pitanje da li imaju snage za nove teške duele.

"Naravno da nam njih tri fale dosta. Osjeća se nedostatak tri igračice iz startne postave, kako na terenu tako i van njega. Ali, dajemo sve od sebe da to nadoknadimo. A što se snage tiče, trudimo se da izvučemo posljednji atom koji imamo. Znamo da nas dvije pobjede vode u polufinale, ali ne treba žuriti. Idemo korak po korak", naglasila je 18-godišnja Beranka, koja je poručila da je zadovoljna svojim igrama u Valensiji, ali i tužna jer joj je ovo posljednje prvenstvo sa vršnjakinjama.

U drugom meču grupe 1 se sastaju Danska i Rusija (17 časova). Crnoj Gori bi odgovarala pobjeda „zbornaje“, koja bi u tom slučaju rasterećeno dočekala sjutrašnji meč sa „crvenima“. Naravno, sve to pod uslovom da prvo padne Njemačka...

Bonus video: