Juniorke se poigravale se Hrvatskom, sa Srbijom za drugu fazu

0 komentar(a)
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Http://eurohandball-valencia2015.com
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Http://eurohandball-valencia2015.com
Ažurirano: 24.07.2015. 18:02h

Potpuna dominacija u Valensiji - juniorke Crne Gore su u komšijskom derbiju razbile Hrvatsku (25:17) i upisale prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Konačni rezultat ne oslikava na pravi način ono što su rukometašice Maje Savić uradile „vatrenima”, koje nikako nisu mogle da nađu rješenje za bedem ispred Ljubice Nenezić, koja je rijetke „rupe” sjajno „krpila”.

Zbog toga je razlika konstantno rasla sve do rekordnih plus 13 (22:9) u 45. minutu, kada je Ivona Pavićević atraktivno zatresla mrežu Magdalene Ečimović, koja je juče proslavila tek 17. rođendan.

Na Evropskom prvenstvu je sjutra slobodan dan, a Crna Gora u nedjelju (15 časova) igra sa Srbijom.

"Osjećaj nakon pobjede je odličan. Dobra stvar za nas je da smo se vratile nakon poraza od Danske i savladale Hrvatsku. Pred nama je slobodan dan, moramo dobro da ga iskoristimo i da odmorimo pred odlučujući meč sa Srbijom. To je dobra ekipa, moramo da budemo 100 odsto spremne", poručila je Itana Grbić, koja je silom prilika umjesto na lijevom krilu igrala na poziciji srednjeg beka i zaslužila epitet igračice meča.

„Crvenima” je dovoljan i bod protiv Srbije za 2. mjesto, ali niko ne sumnja u pobjedu. Uostalom, ubjedljiv poraz izabranica Vlade Šimičića od Danske (32:18), koja je jedva savladala Crnu Goru, pokazuje na čijoj strani je razlika u klasi.

"Gledaćemo snimke utakmica Srbije i na dva treninga se dobro pripremiti za taj meč. Ubijeđena sam da će moja ekipa biti spremna da dobije i narednu utakmicu", uvjerena je Maja Savić.

A poslije dva kola, prvakinje svijeta Rumunke su ostale bez šansi za drugu fazu, jer su nakon Francuske (31:24) izgubile i od Mađarske (24:20).

Crna Gora - Hrvatska 25:17 (15:8)

Valensija - Dvorana „Kabanjal”. Gledalaca: 50. Sudije: Vraneš i Veninger (Austrija). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Hrvatska 8 (6). Isključenja: Crna Gora 10, Hrvatska 14 minuta.

Crna Gora: Zečević, Nenezić (šest odbrana i dva sedmerca), Bulatović, Ujkić 5, Grbić 4 (1), Arsenijević, Ramusović 6, Pejović, Čavlović, Senić, Pavićević 3, Prelević, Jauković 7 (3), Jovićević, Muratović.

Hrvatska: Ečimović, Krmpotić, Zadravec, Posavec 2, Galetić 3, Šenvald, Mamić 4, Čalušić, Maljak, Kalaus 5, Oremović 2, Vlajšović, Babić, Peraica 1.

Bonus video: