Juniorke startovale porazom

0 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Ema Ramusović, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Ažurirano: 23.07.2015. 15:08h

Drugi put za manje od 12 mjeseci, mlade rukometašice Crne Gore i Danske su odigrale vrlo uzbudljivu i napetu utakmicu.

Kao i 3. avgusta prošle godine u meču za 3. mjesto Svjetskog prvenstva za kadetkinje, trijumf je pripao ekipi sa sjevera Evrope - na otvaranju šampionata Starog kontinenta za juniorke u Valensiji, “crvene” su izgubile sa 21:20, gotovo istovjetnim rezultatom kao u Ohridu, gdje je bilo 20:19.

"Ponosna sam kako smo se borile, ali sam tužna zbog poraza. Moramo da zaboravimo ovo i što bolje se spremimo za meč sa Hrvatskom", naglasila je Ema Ramusović.

Činilo se da oslabljeni tim Maje Savić, koji je u odnosu na šampionat u Makedoniji slabiji za tri igračice iz startne postave (Đurđinu Malović, Vanesu Agović i Anu Rajković), neće imati šta da traži.

Dankinje su nekoliko puta imale u drugom poluvremenu pet golova razlike, ali je upornost i veliko srce ono što krasi ovu talentovanu gerenaciju.

U finišu je praktično zatvoren prilaz golu raspoložene Ljubice Nenezić, pa je razlika počela da se topi, a minut i pet sekundi Ramusovićeva je iznudila sedmerac i isključenje Sare Hald.

Precizna je bila Katarina Arsenijević, koja je smanjila na 21:20. Lerke Pedersen je u napadu pet na pet promašila šut sa lijevog krila, a Crnoj Gori je ostalo tačno pola minuta za napad na remi.

Đurđini Jauković je 26 sekundi prije kraja istekla suspenzija, pa je bilo dovoljno vremena da se kreira kvalitetan napad.

Nažalost, tada se vidjelo da izabranicama legende crnogorskog rukometa nedostaje iskustva, jer su prekasno krenule ka golu i natjerale Esmu Muratović da uz zvuk sirene šutne iz loše situacije.

Altea Rajnhart je lagano zaustavila taj šut i dala znak za veliko slavlje Dankinja...

"Posljednjih 15-ak sekundi nismo odigrale kako bi trebalo, ali većinu utakmice jesmo. Ni u jednom trenutku nismo odustajale, ali ne mogu da budem srećna", rezignirano je konstatovala Savićeva.

Crna Gora sjutra (17) igra sa Hrvatskom, koja na poluvremenu ubjedljivo gubi od Srbije - 13:8.

Danska - Crna Gora 21:20 (12:8)

Valensija - Dvorana “Kabanjal”. Gledalaca: 200. Sudije: Luke i Paskval (Španija). Sedmerci: Danska 4 (3), Crna Gora 3 (3). Isključenja: Danska 12, Crna Gora 6 minuta.

Danska: Rajnhart, Vium, Bogelund, Bekhoj, Pontopidan, Petersen 1, Kristijansen, Holm 1, Flader 3, M. Nilsen 5, Jakobsen, Likegord, Hald 4, L. Nilsen 3, Hojlund 2, Pedersen 2.

Crna Gora: Zečević, Nenezić, Bulatović 3, Ujkić 1, Grbić 3, Arsenijević 2, Ramusović 4, Pejović, Čavlović, Senić 1, Pavićević 2, Prelević, Jauković 4, Jovićević, Muratović.

Bonus video: