Rukometašice pobijedile Slovačku

Pobjedom nad Slovačkom, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je 9. mjesto na Univerzijadi u Južnoj Koreji
67 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Slovačka, Foto: Screen shoot
Crna Gora - Slovačka, Foto: Screen shoot
Ažurirano: 13.07.2015. 08:01h

U posljednjem kolu takmičenja na Univerzijadi u Gvangžuu, rukometašice Crne Gore savladale su Slovačku rezultatom 32:27 i tako na kraju zauzele 9. mjesto.

Najefikasnija u redovima crnogorskog tima bila je Nađa Premović sa šest golova.

Grbić, Ujkić i Pavićević su postigle po pet, a Premović četiri gola.

Serijom 4:0, Crna Gora je povela 9:6, ali su Slovakinje takođe sa četiri vezana gola preokrenule na 10:11 (27. minut).

Na poluvrijeme se, međutim, ipak otišlo sa neriješenim rezultatom - 12:12.

Na početku drugog poluvremena Crna Gora je opet napravila seriju 3:0, povela 15:12, a ta prednost konstantno je rasla do 45. minuta, kada su izabranice Maje Savić imale osam golova viška - 25:17.

Slovačka je tada umjesto golmanke u napadu počela da koristi još jednu igračicu, pa je naša prednost počela da se topi, ali sve što su rivalke uspjele da urade bilo je da smanje na dva gola razlike (28:26).

Selektorka Maja Savić na kraju je kazala da je zadovoljna:

"Mogu biti na kraju zadovoljna, došla sam ovdje sa 16 igrača od kojih 12 ide na Evropsko juniorsko prvenstvo – sve sam ih sačuvala od povreda i to je veoma važno", kazala je Savić.

"Ostaje žal što nijesmo uspjele da uzmemeo medalju, ali šta je tu je. Ipak je ovaj naš tim bio najmlađi na prvenstvu, a i nismo očekivale da je možemo osvojiti. Sve ekipe su mnogo starije i iskusnije od nas i na kraju možemo biti zadovoljne, ostaje nam da se premimo za Evropsko juniorsko prvenstvo i nadam se da će tamo biti mnogo bolje”, zaključila je Savić.

Bonus video: