Rukometašice izgubile i utakmicu i dvije igračice

Crne Gore poražena je danas od Srbije 23:15 (11:5), u utakmici četvrtog kola A grupe rukometnog turnira na Univerzijadi u Gvangdžuu.
0 komentar(a)
ženska rukometna univerzitetska reprezentacija, Foto: Studentski savez Crne Gore
ženska rukometna univerzitetska reprezentacija, Foto: Studentski savez Crne Gore
Ažurirano: 10.07.2015. 10:14h

Od borbe za medalje nema ništa, rukometašice Crne Gore su izgubile i drugi meč na Univerzijadi u Gvangžuu i u posljednjem kolu će sa Ukrajinom rješavati da li će u borbu za peto, sedmo ili 9. mjesto.

Nakon Južne Koreje, bolja od tima Maje Savić je bila i Srbija (23:15), koja će se u ponedjeljak boriti za bronzu. „Crvenima” je nedostajalo ideja u napadu, pa je poraz bio neminovan. Da stvar bude gora,

Dijana Ujkić je iskrenula skočni zglob, a najbolja igračica Đurđina Jauković je doživjela lakšu povredu koljena.

"Kada nemamo više šansi za medalju, Jauković sigurno neće igrati, jer sa njom ne želim da rizikujem. Odmah poslije ovog takmičenja očekuje nas Evropsko juniorsko prvenstvo u Španiji, a ona nam je i te kako potrebna, jer je lider ekipe i želim da je sačuvam za taj turnir. Nadam se i da će se Ujkić u narednih sedam dana oporaviti i spremiti za takmičenje koje nas čeka", rekla je Savićeva.

Sjutra je na rukometnom turniru slobodan dan, a Crna Gora u nedjelju u 7 sati igra sa Ukrajinom. Ako pobijedi, vjerovatno bi igrala za 5. mjesto sa trećeplasiranom ekipom iz grupe B, a u slučaju poraza bi se borila za 9. poziciju.

Crna Gora - Srbija 15:23 (5:11)

Gvangžu - Dvorana Gimnazije Nađu. Gledalaca: 150. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Crna Gora 6 (2), Srbija 1 (1). Isključenja: Crna Gora 6, Srbija 2 minuta.

Crna Gora: Perović (pet odbrana), Nenezić (dvije odbrane), Vujović, Bulatović 2 (1), Ujkić, Grbić 2, Arsenijević, Ramusović 3, Čavlović, Senić, Pejović 1, Pavićević, Prelević, Muratović 1, Jauković 3 (1), Premović 3.

Srbija: Risović (osam odbrana i dva sedmerca), Kolundžić, Radosavljević 3, Stanisavljević 3, Garović, Bursać 1, Simić, Nedeljković, Prijović, Janjušević 6 (1), Stefanović, Georgijev 4, Radojević 5, Rančić, Kostić, Petrović 1.

Bonus video: