„Crvene” otele bod Rumuniji

U 2. kolu grupe A na Univerzijadi u Gvangžuu, rukometašice Crne Gore su osvojile bod protiv Rumunije, koja je nekoliko puta imala četiri gola razlike. Na kraju - 25:25
1 komentar(a)
Maja Savić, Foto: Luka Zeković
Maja Savić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2015. 14:06h

Maja Savić je promiješala karte, odmarala igračice koje su se najviše istrošile protiv Japana, ali rezultat nije previše trpio - u 2. kolu grupe A na Univerzijadi u Gvangžuu, rukometašice Crne Gore su osvojile bod protiv Rumunije, koja je nekoliko puta imala četiri gola razlike.

Djevojke koje su protiv Japana bile starterke su odmarale - Itana Grbić nije igrala ni sekundu, Ljubica Nenezić je ušla samo da brani sedmerac, Nina Bulatović i Esma Muratović su na terenu bile svega dva, a Đurđina Jauković manje od 18 minuta. Nikšićkom čudu od djeteta je i to bilo dovoljno da postigne šest golova bez promašaja, po tri puta iz igre i sa sedam metara. Ona je i donijela remi „crvenima”, pošto je u napadu sa igračicom manje pogodila za konačnih 25:25.

"Očekivala sam ovako tvrd meč, a počele smo sa djevojkama koje ne igraju u Danilovgradu. I one su potvrdile da su perspektivne. Mlađe su ulazile u igru kad se moralo, a mislim da je ovo što su sve pokazale protiv Rumunije bilo odlično", istakla je Savićeva.

Na rukometnom turniru je sjutra slobodan dan, a Crna Gora u četvrtak (7 časova po našem vremenu) igra sa prvim favoritom Južnom Korejom, koja nastupa sa praktično najjačom selekcijom.

"Čula sam da je ovo ekipa koju Južna Koreja sprema za Olimpijske igre u Riju. Ima dvije pobjede, bila je ubjedljiva i kao domaćin sigurno neće dozvoliti nikome da joj uzme zlatnu medalju. Ali, nadam se da ove djevojke neće iznevjeriti i da će na terenu opet biti prave", zaključila je selektorka jedne od rijetkih ekipa u Gvangžuu koje ne mogu da imaju epitet studentska.

Crna Gora - Rumunija 25:25 (13:14)

Gvangžu - Dvorana Gimnazije Gurje. Gledalaca: 150. Sudije: Arntsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Crna Gora 7 (5), Rumunija 3 (3). Isključenja: Crna Gora 8, Rumunija 4 minuta.

Crna Gora: Perović (devet odbrana), Nenezić, Vujović 2, Bulatović, Ujkić 3, Grbić, Arsenijević, Ramusović 2, Čavlović 2, Senić, Pejović 3 (2), Pavićević, Prelević 3, Muratović, Jauković 6 (3), Premović 4.

Rumunija: Enake, Mazareanu, Šerban (13 odbrana i sedmerac), Šelaru-Ilije 4, Zamfiresku 10 (3), Preda, Tiron, Gavrila 2, Leahu, Traila 2, Kirjan 4, Mazareanu, Nan, Popa 1, Florika 2, Kozma, Apipije.

Bonus video: