Đurđina Jauković potopila Japan

Najveća nada našeg rukometa je postigla čak 16 golova u minimalnoj pobjedi (28:27)
66 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2015. 08:05h

Na otvaranju rukometnog turnira na 28. Ljetnoj univerzijadi u Gvangžuu, Crna Gora je savladala Japan sa 28:27 (15:15).

Japanke su vodile 25:21, ali su "crvene" uzvratile serijom 5:0 i sačuvale prednost u uzbudljivoj završnici.

"Ovo je bila teška utakmica, a mlade djevojke su pokazale karakter. Japanke su igrale veoma brzo u oba pravca, njihova odbrana nam je pravila probleme, ali smo tokom meča postajali sve sigurniji. Nagrađene smo pobjedom koju smo u potpunosti zaslužile. Važno je da se u ovakvim mečevima slavi, jer se samo iz takvih utakmica dobijaju veliki igrači", naglasila je Maja Savić.

Blistala je najveća nada našeg rukometa, 18-godišnja Nikšićanka Đurđina Jauković, koja je postigla čak 16 golova. Deset je dala iz 23 pokušaja iz igre, a šutirala je sedam sedmeraca i realizovala šest.

Odlična je bila još jedna djevojka rođena 1997. godine, Ljubica Nenezić. Golmanka koja je debitovala za seniorsku reprezentaciju u baražu za SVjetsko prvenstvo protiv Islanda je zaustavila 13 šuteva i dva sedmerca.

Četiri pogotka je dodala Vasilisa Senić, po dva Itana Čavlović i Nina Bulatović, a po jedan Itana Grbić, Katarina Arsenijević, Ivona Pavićević i Esma Muratović.

U preostalim mečevima grupe A, Srbija je savladala Rumuniju sa 27:25, a Južna Koreja je bila ubjedljiva protiv Ukrajine (39:28).

Crna Gora, najmlađa ekipa na Univerzijadi u 2. kolu igra sa Rumunijom u utorak u istom terminu kao protiv Japana - 14 časova po lokalnom, 7 po našem vremenu.

“Protiv Rumunije će šansu dobiti druge igračice, one starije koje nisu bile sastavni dio Danilovgrada i juniorske selekcije. Sigurno znam da nećemo razočarati”, zaključila je Savićeva.

Japan - Crna Gora 27:28 (15:15)

Gvangžu - Dvorana Gimnazije Gočang. Gledalaca: 200. Sudije: Damaseno i Souza (Brazil). Sedmerci: Japan 8 (5), Crna Gora 7 (6). Iksljučenja: Japan 10, Crna Gora 8 minuta.

Japan: Amitani (jedna odbrana), Široiši (tri odbrane i sedmerac), Baba (osam odbrana), Abe 1, Tada 7 (2), Ohjama 4, Kavašima 4, Tamura 2, Moruka 2, Jamašita 1, Tanaka, Akijama 3 (2), Iši, Kavabata, Kitahara 3 (1), Fukata.

Crna Gora: Perović, Nenezić (13 odbrana i dva sedmerca), Vujović, Bulatović 2, Ujkić, Grbić 1, Arsenijević 1, Ramusović, Čavlović 2, Senić 4, Pejović, Pavićević 1, Prelević, Muratović 1, Jauković 16 (6), Premović.

Gardašević ispao u repasažu

U Gvangžuu je danas nastupio i džudista Nikola Gardašević, koji je u kategoriji do 73 kilograma uradio isto što i Anđela Džaković i Danilo Pantić - dobio prvi meč, pa onda gubio.

U 1. kolu je bio slobodan, u 2. je iponom savladao Kirgistanca Adileta Kantabekova, da bi u osmini finala na istovjetan način ispao od Dmitra Kaniveca.

Kako je Ukrajinac stigao do finala, Gardašević je dobio priliku u repasažu, ali je opet poražen iponom, ovog puta od Davita Nikogosjana iz Jermenije.

Bonus video: