Savić: Japan igra totalno drugačiji rukomet od našeg

Maja Savić na raspolaganju ima vjerovatno najmlađu ekipu u Južnoj Koreji, pošto će sjutra u 7 časova ujutro po našem vremenu Japanu suprotstaviti tim u kojem je najstarija igračica 22-godišnja Sanja Premović
0 komentar(a)
Maja Savić, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Maja Savić, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ažurirano: 05.07.2015. 17:34h

Nakon košarkaša i džudista, stigao je red da se i rukometašice Crne Gore oprobaju na Univerzijadi u Gvangžuu.

Maja Savić na raspolaganju ima vjerovatno najmlađu ekipu u Južnoj Koreji, pošto će sjutra u 7 časova ujutro po našem vremenu Japanu suprotstaviti tim u kojem je najstarija igračica 22-godišnja Sanja Premović, a čak 12 igračica je rođeno 1996. ili 1997. godine.

Ovo takmičenje je šansa da se “crvene” uigraju za Evropsko juniorsko prvenstvo, na kojem će zbog teških povreda biti oslabljene neigranjem tri djevojke iz startne postave - golmanke Ane Rajković, srednjeg beka Vanese Agović i desnog beka Đurđine Malović.

“Japan igra dublju zonu 3-3, sa kojom se mi rijetko susrijećemo. Dobro će nam doći taj meč, s obzirom na to da igra totalno drugačiji rukomet od našeg. I Japankama će biti teško protiv nas, jer obično igramo 5-1 ili 6-0 zonu. Moramo da budemo pokretljive, da se dosta pomjeramo bez lopte”, istakla je Savićeva.

Legenda crnogorskog rukometa ističe činjenicu koliko je njen tim mlađi od svih.

“Rival ima dosta stariji sastav od nas, jer na Univerzijadi mogu da nastupe sportisti rođeni od 1987. do 1997. godine, a većina naše selekcije je '96. i '97. godište, tako da ćemo vjerovatno biti najmlađa selekcija. Rezultat nam nije u prvom planu, ne računamo da nešto ozbiljnije možemo da napravimo, ali želimo da se prikažemo u najboljem svjetlu”.

Crna Gora igra u grupi B i sa Južnom Korejom, Rumunijom, Srbijom i Ukrajinom.

“Teško je, jer su to praktično B selekcije tih zemalja. Veliki doživljaj za svu ovu djecu je što su ovdje, ovo su male Olimpijske igre. Trudićemo se da pariramo svima, ali možda to zbog mladosti nećemo moći”, zaključila je Savićeva.

Bonus video: