Adžić: Znam kroz šta smo prošli i znamo gdje smo griješili

53 pregleda 3 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Boris Pejović
Katarina Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.10.2018. 19:49h

Na otvaranju Lige šampiona, rukometašice Budućnosti su savladale Odenze sa 31:28, ali je jasno da su još daleko od prave forme.

Odbrana je bila prava samo tokom 20 minuta drugog poluvremena, a ni napad nije bio ubitačan. Doduše, tek je početak sezone i jasno je da će tim Dragana Adžića, kao i svih ranijih godina, igrati bolje kako vrijeme bude prolazilo.

„Znali smo kakvo je iskustvo i kvalitet Odenzea, koji vodi vrhunski trener kakav je Pitlik. Doveo je taj tim na nivo da bude jako konkurentan u Ligi šampiona. Vidjelo se na terenu u kojoj je fazi sezone rival, koji je već odigrao 11 utakmica, a mi samo jednu. Znam kroz šta smo prošli i znamo gdje smo griješili, ali imamo prostora i načina da to popravimo.

Budućnost je prošle sezone sa mlađim timom veoma lako pobijedila Bitighajm na otvaranju Lige šampiona, ali se sinoć osjetilo da su neke igračice imale problema sa povredama u pripremnom periodu i da su daleko od prave forme.

„Pred prošlogodišnju Ligu šampiona smo imali sličan uvod, ali su sve igračice ispratile naporni ritam u avgustu, a imali smo i značajno lakšeg rivala nego što je Odenze. Svjesni smo šta možemo i na koji način možemo da izgledamo, tako da nemam velike brige. Sve je ovo očekivano. Teren traži vrijeme, prostor i strpljenje”, rekao je Adžić, uz napomenu da broj primljenih golova u vraćanju iz napada na narednim utakmicama mora da bude znatno manji.

Katarina Bulatović je poručila da je srećna zbog prva dva boda.

„Znale smo da će utakmici biti teška, jer je Odenze jaka ekipa, koja igra čvrsto. Pokazala je karakter kada je gubila šest razlike, nije odustajala, igrala je do samog kraja. Napravile smo jako puno grešaka, posebno u odbrani, vjerujem da ćemo ih ispraviti u sljedećim mečevima”.

Slavni danski selektor Jan Pitlik je doveo Odenze prvi put do Lige šampiona, a njegov tim je u „Morači” pokazao da će biti neugodan rival svima.

„Ova utakmica je bila veliki izazov za nas. Uvijek sam razočaran kad izgubimo, ali je dobro da se nismo predali, borili smo se i na pet-šest golova razlike. Bili smo uzdrmani i vratili se, ali smo napravili previše individualnih grešaka da bismo pobijedili u ovakvom meču”.

Bonus video: