Budućnost sa Bukureštom, Savehofom i Lublinom

U takvom društvu, Podgoričanke bi morale da budu najbolje, a bilo bi sjajno i kada bi prenijele maksimalnih osam bodova u glavnu fazu, jer će se ukrstiti sa timovima iz izvanredne grupe C
52 pregleda 5 komentar(a)
Radmila Petrović, Mihael Viderer i Žan Brio, Foto: EHF
Radmila Petrović, Mihael Viderer i Žan Brio, Foto: EHF
Ažurirano: 26.06.2015. 18:00h

Radmila Petrović je izvlačila kuglice na žrijebu u Beču i izabrala odgovarajuće rivale Budućnosti - prvak Evrope će u Ligi šampiona igrati u grupi A sa CSM Bukureštom, Savehofom i MKS Lublinom.

U takvom društvu, Podgoričanke bi morale da budu najbolje, a bilo bi sjajno i kada bi prenijele maksimalnih osam bodova u glavnu fazu, jer će se ukrstiti sa timovima iz izvanredne grupe C.

U njoj su šampion Danske Midtjiland, skopski Vardar, Hipobanka i pobjednik kvalifikacionog turnira 1, na kojem učestvuje jedan od favorita za osvajanje titule, Đer.

"Imamo tešku grupu, sve protivnike poštujemo. Idemo korak po korak, ali vjerujemo da ćemo sa 1. mjesta proći u glavnu fazu", rekla je Petrovićeva na žrijebu.

Na pitanje čovjeka zaduženog za medije u EHF-u, Džej Džej Roulanda, koga želi za rivala iz 4. šešira, koji još nije bio izvučen, sjajno desno krilo je samouivjereno poručilo:

"Nismo imale nikakvih specijalnih želja, jer je naš tim najbolji".

Roulanda je zanimalo i kako će "plave" nadoknaditi odlazak Klare Voltering.

"Nedostajaće nam Klara, ali vjerujemo u Martu i naš timski rad", zaključila je 27-godišnja Nikšićanka.

Možda je loša stvar i što prva faza neće biti baš finansijski laka za najtrofejniji crnogorski klub, jer nema direktnih letova do Rumunije, Švedske i Poljske, a presijedanja i čarteri su prilično skupi...

Ranije je određeno da će u polufinalima prvog kvalifikacionog turnira igrati Radnički (Srbija) - Đer (Mađarska i Serkodak (Holandija) - Glasverkert (Norveška), a u drugom Jenimahale (Turska) - Esbjerg (Danska) i BNTU Belaz (Bjelorusija) - Baja Mare (Rumunija).

Pravo domaćinstva je žrijebom dato Glasverketu i Baja Mareu, a kuglice sa imenima "srećnih dobitnika" je izvukla Majda Mehmedović.

Grupa A: Larvik, Krim, Rostov, Pobjednik kvalifikacionog turnira 2

Grupa B: Ferencvaroš, Tiringer, Podravka, Flori Loare

Grupa C: Midtjiland, Vardar, Hipobanka, Pobjednik kvalifikacionog turnira 1

Grupa D: Budućnost, CSM Bukurešt, Savehof, MKS Lublin

Bonus video: