Djeca uče rukomet od velikih imena

Sa djecom će raditi Veselin Vujović, Pero Milošević, Ranko Popović, Ratko Đurković, brojni švedski treneri, te bivši reprezentativci Mladen Rakčević i Igor Marković
148 pregleda 1 komentar(a)
Draško Vukadinović, Veselin Vujović i Zoran Roganović, Foto: Privatni album
Draško Vukadinović, Veselin Vujović i Zoran Roganović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 21.06.2015. 20:54h

Budva će od sjutra do nedjelje biti domaćin rukometnog kampa „Z23”, koji četvrtu godinu zaredom organizuje bivši crnogorski reprezentativac Zoran Roganović.

Ljevoruki Cetinjanin više od deceniju živi i igra u Švedskoj, zemlji iz koje će mnogo djece stići u Budvu i raditi sa priznatim imenima.

U protekle tri godine, nijedan trening nije propustio legendarni Veselin Vujović, a pored njega 200 mališana će rukometu učiti i Pero Milošević, Ranko Popović, Ratko Đurković, brojni švedski treneri, te bivši reprezentativci Mladen Rakčević i Igor Marković.

"Trudimo se da kamp bude sve organizovaniji i atraktivniji. Mnogo sam srećan što je trenerska veličina kao što je Vujović i ovoga puta sa nama. Kamp je popularniji u Švedskoj nego kod nas, a to potvrđuje činjenica da su sve prijave popunjene u martu", rekao je Roganović.

U sklopu kampa odigraće se i turnir na kojem će učestvovati 20-ak ekipa.

"Sa posebnim motivom dolazim da budem dio kampa „Z23”. Ovdje sam zbog velikog poštovanja prema Roganoviću, a i zato što smatram da je kamp najorganizovaniji u regionu, ali i šire", naglasio je Vujović.

Na presu su govorili i Rakčević, Marković i predsjednik RK Budvanska rivijera Draško Vukadinović, čiji će klub pomoći u organizaciji.

Nakon oficijelnog dijela, Vujović je porazgovarao sa crnogorskim novinarima i dotakao se neispunjene želje da vodi naš nacionalni tim ili Srbiju.

"Žao mi je što neću dobiti priliku da budem selektor Crne Gore ili Srbije. Vjerujem da bih sa igračima takvog mentaliteta mogao da napravim mnogo. Moje srce je ovdje i svakako da mi nije lako što nisam dobio tu šansu".

"Ali, šta je tu je. Želim im mnogo sreće već na prvenstvu u Poljskoj", rekao je Vujović, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Rukometnom federacijom Slovenije, čiju će selekciju voditi na EP u Poljskoj.

Bonus video: