Rukometaši Crne Gore sa Danskom, Mađarskom i Rusijom

Danska je, naravno, neuhvatljiva, ali protiv Mađarske i Rusije mlada ekipa Crne Gore može da se nada nečemu
2 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2015. 14:00h

Danska, Mađarska i Rusija biće rivali rukometaša Crne Gore u grupi D u Gdanjsku, na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Jedno od najdužih izvlačenja kuglica u istoriji sporta (program trajao sat i 10 minuta), čini se, bilo je srećno za pulene Ljubomira Obradovića, jer će na sjeveru Poljske imati rivale kojima mogu da se suprotstave.

Danska je, naravno, neuhvatljiva, ali protiv Mađarske i Rusije mlada ekipa Crne Gore može da se nada nečemu. Utakmice će se igrati u „Ergo areni”, kapaciteta 11.000 mjesta.

"Uopšte nisam željno iščekivao ishod žrijeba, jer su sve grupe podjednako teške. Rusija je za nijansu slabija od Danske i Mađarske, koje su izuzetno jake. Ovo je prilika za momke da odigraju tri jake utakmice u grupi, ali ih sigurno nećemo učiti da idu tamo turistički. Možda je duel sa Rusijom šansa da probamo da izborimo drugu fazu, kao 2008. u Norveškoj, s tim da je ona ruska selekcija bila znatno jača od ove. Doduše, i naša ekipa je bila jaka i starija od ove sadašnje", rekao je za „Vijesti” direktor reprezentacije Petar Kapisoda.

Rade Mijatović i drugovi su izbjegli „grupu smrti” - C, u kojoj se Španiji, Švedskoj i Njemačkoj iz 4. šešira pridružila Slovenija, čiji je selektor nedavno postao legendarni Cetinjanin Veselin Vujović.

„Lavovi” će se boriti za jedno od prva tri mjesta, koje donosi plasman u drugu fazu i još tri utakmice sa rivalima iz grupe C, a samim tim i mjesto u prvom šeširu u žrijebu baraža za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

U prvom šeširu će biti i najbolja četvrtoplasirana ekipa, pošto će se tri selekcije sa EP pridružiti „trikolorima”, a devet preostalih učesnika će biti poznati nakon junskog baraža.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj igra se od 15. do 31. januara 2016. godine.

Grupa A (Krakov): Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija.

Grupa B (Katovice): Hrvatska, Island, Bjelorusija, Norveška.

Grupa C (Vroclav): Španija, Švedska, Njemačka, Slovenija.

Grupa D (Gdanjsk): Danska, Mađarska, Rusija, Crna Gora.

Bonus video: