Remi u Zenici produžio strepnju

BiH i Bjelorusija igrali neriješeno, a „lavove” može da eliminiše samo remi „zmajeva” i u Danskoj
0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2015. 10:19h

Sudbina se drugi put za 24 sata poigrala sa rukometašima Crne Gore. Veče nakon što je Vasko Ševaljević dvije sekunde prije kraja promašio zicer za pobjedu nad Srbijom, propao je i drugi scenario za plasman „lavova” na Evropsko prvenstvo, pošto Bosna i Hercegovina nije savladala Bjelorusiju.

Meč u Zenici je završen isto kao onaj noć ranije u Baru - remijem (22:22). Zbog toga Crna Gora još teoretski nije osigurala mjesto među najboljim ekipama Starog kontinenta, a može da je otpiše još samo jedan remi. I to tamo gdje ga niko ne očekuje, na gostovanju „zmajeva” u Danskoj.

Samo tako, i uz poraz Crne Gore na Islandu i pobjedu Bjelorusije nad Litvanijom, BiH bi stekla zvanje najbolje trećeplasirane selekcije, ali u tu naučnu fantastiku je teško i povjerovati...

"Sada mi je teže nego juče, jer su nam tada drugi rezultati išli naruku", rekao je sinoć za „Vijesti” Ševaljević i prisjetio se zicera koji mu je odbranio Obrad Ivezić.

"Šta mogu sada da radim? Niko nije želio više od mene da dam taj gol i nikome nije žalije nego meni. Takav je sport, nekada lopta uđe, nekada ne. Sada moramo da se uzdamo u druge, ali i da vidimo možemo li mi šta da uradimo protiv Islanda".

Crna Gora je mogla sve da završi sama protiv Srbije, ali je u meč odluke ušla u grču. Bek koji je nedavno napustio Hanover i prešao u Tuluz priznaje da se osjećala presija.

"Bilo je pritiska, ali mora da ga bude, jer to nose velike utakmice. Mogao se osjetiti u prvom poluvremenu, kada odbrana nije bila dobra. Tražili smo igru i u nastavku smo sastavili odbranu i igrali tečniji napad. Kontrolisali smo meč, posljednji napad odigrali kako smo isplanirali, ali sam promašio zicer. Žao mi je što još postoje dileme hoćemo li proći, jer je sve moglo da bude drugačije. Bog je veliki i vjerujem da ćemo igrati u Poljskoj".

„Lavovi” su protiv Srbije u 2. poluvremenu igrali mnogo bolje u napadu, jer je Ševaljević odlično sarađivao sa Vukom Borozanom i Vladanom Lipovinom.

"Bilo je mnogo bolje u drugom poluvremenu, jer smo uključili i krila, napadali ukrštanjima i nas trojica smo dali po nekoliko golova. U reprezentaciji nisam često igrao srednjeg beka, čak sam i malo treninga odradio na toj poziciji. Još nam je potrebno vremena, ne igramo savršeno i tečno, ali je vrijeme pred nama. Borozan, Lipovina i ostali su mladi, a ja u punoj snazi i ubijeđen sam da ćemo biti sve bolji", zaključio je Ševaljević.

Bonus video: