„Lavice“ hoće da otpišu Island već u „Morači“

85 pregleda 3 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Beta/AP
Milena Knežević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2015. 13:36h

Uljuljkani svim uspjesima rukometašica Budućnosti i Crne Gore kao da smo svi zaboravili da „lavice“ ovih dana čekaju jedni od najvažnijih mečeva u 2015. godine.

Već u nedjelju, tim Dragana Adžića će u „Morači“ igrati prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo. Rival je Island, selekcija koja nije nivo Crne Gore.

Ali, u ekipi nema tri djevojke sa najdužim stažom u reprezentaciji (Marije Jovanović, Sonje Barjaktarović i Jovanke Radičević), zbog čega je oprez neophodan. Bez obzira na činjenicu da je i ovako „okrnjen“ sastav u prijateljskom meču porazio Rusiju...

"Ova generacija je i bez najiskusnijih pokazala da ima potencijal i da sa pravim odnosom možemo da prevaziđemo stvari koje su normalne za kraj sezone. Island dobro poznajemo, dosta je bilo promjena, ali su nosioci igre iz 2010, 2011. i 2012. godine, kada smo se sastajali sa njim, i dalje tu. Od njih nam prijeti najveća opasnost, ali mislim da će nam analiza koju smo odradili biti dovoljna da ih svedemo na mali broj golova", rekao je Adžić na pres konferenciji u prostorijama RSCG, u kojima odavno nije bio.

Pitanje je da li će meč preskočiti i Anđela Bulatović, koja kuburi sa povredom.

"Anđela je trenirala u četvrtak, ali opet ima problem sa leđima. Dokazala je da je trpeljiva i uvijek je igrala kada je bila povrijeđena. Vidjećemo kakvo će biti stanje u nedjelju, ali smo uspjeli da odigramo i bez nje protiv Rusije. Vjerujem da će djevojke koje mijenjaju nju i Maru nadomjestiti njihovo neigranje. Naravno, kvalitet igračica Budućnosti, koje su iznijele Ligu šampiona, daje nam pravo, vjeru i sigurnost da možemo da savladamo Island i plasiramo se na sedmo uzastopno veliko takmičenje".

U duelu sa Rusijom je blistala Đurđina Jauković, a Adžić poručuje da ga to nije iznenadilo.

"Nije, jer je ona najveći potencijal. Žao mi je što nisu i djevojke iz njene generacije Malović, Agović i Rajković zdrave, jer su odlično radile i u pravom trenutku prelaze u seniorski tim Budućnosti. Posebno se to odnosi na Jauković, koja je zdrava i ima najveći potencijal, što je pokazala na utakmici sa vrhunskim timom kao što je Rusija. Nadam se da će se sačuvati tokom mnogo utakmica ovog ljeta i da ćemo već na Svjetskom prvenstvu imati stabilnu i kvalitetnu igračicu u rotaciji", zaključio je selektor „lavica“.

Milena Knežević je poručila da ekipa ima veliki motiv da prođe na još jedno veliko takmičenje.

"Kratak je bio period za pripreme, oslabljene smo izostankom nekoliko najvažnijih igračica, ali sam sigurna da ćemo moći i bez njih. Igrale smo sa Islanđankamo nekoliko puta, dobro ih znamo, a doživjele smo i jedan poraz koji ćemo dugo pamtiti. Nakon tog neuspjeha se svaki put za njih ozbiljno spremamo. Naravno da smo favoritkinje, ne bježimo od toga, ali ćemo ih respektovati", naglasila je djevojka koja će protiv Islanda igrati posljednje mečeve sa prezimenom Knežević na leđima...

Adžić: Djevojke su zaslužile da bude malo više publike

Crna Gora je u ponedjeljak u Podgorici igrala meč sa velikanom svjetskog rukometa, Rusijom, a na tribinama je bilo svega 200 gledalaca. Selektor se nada da će sjutra veče (utakmica počinje u 20.30 časova) biti znatno drugačije.

"Želja mi je da u „Morači“ konačno bude malo više publike. Ove djevojke su to poodavno zaslužile, ali nikako da osjete satisfakciju igranja pred punom dvoranom u dresu reprezentacije. Volio bih da me publika iznenadi i dođe u broju u kojem prati Budućnost", poslao je poziv Adžić.

Bonus video: