Crna Gora je moćna i bez četiri simbola

I bez četiri igračice koje su učestvovale u svim uspjesima nacionalnog tima - Marije Jovanović, Sonje Barjaktarović, Anđele Bulatović i Jovanke Radičević, rukometašice Crne Gore imaju moćan tim
4 komentar(a)
crnogorske rukometašice, Foto: Zoran Đurić
crnogorske rukometašice, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2015. 20:21h

I bez četiri igračice koje su učestvovale u svim uspjesima nacionalnog tima - Marije Jovanović, Sonje Barjaktarović, Anđele Bulatović i Jovanke Radičević, rukometašice Crne Gore imaju moćan tim. To se pokazalo i večeras u "Morači", gdje su "lavice" u prijateljskom meču srušile posrnulu velesilu, Rusiju.

Gošće su prve pronašle put do mreže, pošto je pogodila Ana Kočetova, i to je bilo sve.

Katarina Bulatović, Suzana Lazović i Đurđina Jauković su odmah preokrenule na 3:1, a Radmila Petrović je sa dva majstorska gola donijela plus tri u 10. minutu (5:2).

Njena 18-godišnja sugrađanka iz Nikšića je pokazala da u Crnoj Gori raste nova velika igračica, jer je dva puta "haubicama" podizala rekordnu prednost - 9:5 u 15. i 11:6 u 23. minutu.

U finišu poluvremena je Jaukovićeva dala i svoj četvrti gol, a do istog učinka je došla i Bulatovićeva sa dva pogotka za ogromnih plus sedam (15:8). U tim trenucima je izvanredna bila i Marina Rajčić, koja je odbranila sedmerac Ani Vjahirevoj i nekoliko zicera.

"Veoma mi je drago što sam opravdala očekivanja. Saigračice su mi pomogle da se snađem sa akcijama, mnogo mi pričaju šta bi trebalo da radim. Prezadovoljna sam što smo ovako odigrale i u odbrani i u napadu i što smo jaku Rusiji dobile četiri razlike. Ovo je veliko iskustvo za mene, koje će mi mnogo značiti za utakmice sa Islandom, ali i za Univerzijadu i za EP za juniorke, jer će mi biti lakše tamo kada znam da sam davala golove ovakvim golmankama", rekla je Jauković.

Selektor "zbornaje", čuveni Jevgenij Trefilov, na početku nastavka je iskoristio znatno dužu klupu i odlučio se za izuzetno duboku, agresivnu odbranu.

To je dalo rezultat, jer su gošće prišle na samo minus tri u 39. minutu (19:16). Crna Gora je, ipak, bez većih problema sačuvala pobjedu. Doduše, imala je i dosta sreće, jer su lopte nakon šuteva Bulatovićeve i Milene Knežević u napadima sa igračicom više završavali iza leđa Tatjane Jerohine poslije kontakta sa blokom...

Bulatovićeva je bila najefikasnija igračica meča sa 10 golova, dok je Kneževićeva dodala sedam, a dva majstorska u napadima pet na šest su "ubili" svaku nadu Ruskinja u preokret.

Poraženi tim su vodile djevojke koje su doskoro imale status persona non grata u nacionalnoj selekciji, bekovi Dinama Ana Kočetova (šest golova), Darja Dmitrijeva (pet) i Olga Akapjan (četiri).

Crna Gora - Rusija 27:23 (15:8)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 200. Sudije: Mitrović i Vešović (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Rusija 1 (0). Isključenja: Crna Gora 4, Rusija 4 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (10 odbrana i sedmerac), Hasanić, Nenezić, PETROVIĆ 2, Pavićević, Ujkić, O. Vukčević, Despotović, Ramusović, Premović, Klikovac, S. Vukčević 1, JAUKOVIĆ 4, LAZOVIĆ 1, BULATOVIĆ 10 (4), MEHMEDOVIĆ 2, KNEŽEVIĆ 7.

Rusija: Sedojkina (jedna odbrana), JEROHINA (osam odbrana), KUZNJECOVA, Gorškova, KOČETOVA 6, Dmitrijeva 5, AKAPJAN 4, Gončarova, Vjahireva 1, Garanjina 1, USKOVA 2, Koroljeva, MAKEJEVA 1, Marenjikova 1, Šimkute, BLIZNOVA 2.

Bonus video: